11.6.10

Böyle kız mı istenir lan!

Şu an kafam acayip bozuk, aslında eve gelir gelmez bütün acı gerçekler bir bir suratıma çarpılınca bozuktu ama bakmayın siz öyle dediğime şimdi de bozuk. Evi okumak dolayısıyla terk-i diyar eyleyince her bi şeyler hasır altı ediliyor malum. Gereksiz ne varsa telefonda söylenirken, gerekli şeyler gizleniyor.

Biz Aydın'ın küçük bi ilçesinde yaşıyoruz malum. Annem de gezentinin önde gideni olunca eve gelenin gidenin haddi hesabı olmaz. Tanıyanların geldiği gibi, tanımayanlar da konuşlanır o güruhun içine. Yine bi grup menapozlu yüzsüz karı (bu hakaretlerime hak verceksiniz) eve gelmiş bizim. Salonda koskocaman bi fotografım var benim. Bi türlü kaldırtamadım zaten onu ordan. Eve her gelen önce benim memenetsiz lise mezuniyet fotografımı görüyor. Her neyse. Kadınlardan birinin bizim eve sızış amacı belli. Oğluna beni istiyormuş haspam! Hem de babam yaşındaki oğluna! Bi de öyle yüzsüz ki bu kadın, oğlunun sevdiği olmasına rağmen kadın beni istiyor, ayırcakmış oğlunu da ünv mezunu kız istiyormuş, o onun dengi değilmiş falan.

2 kere gelmiş bu bizim eve. İlkinde kötü emellerini söyleme fırsatı bulamamış. İkincisinde bütün pisliğini akıtmış kevaşe. Benim annem de malumunuz dünyalar safı bi kadındır. Eminim bunu idrak etmesi epey geç olmuştur. En azından geç olmuş da güç olmamış. "Benim kızımın sevgilisi var, yaşı da denk okulu da denk. Uzun zamandır da beraberler. Sen oğlunun sevgilisi varken ne diye böyle iş çeviriyosun" diye kibar kibar çemkirmeye girişmiş. Kadın ne dese beğenirsiniz "Benim oğlum 36 yaşında avukat, ben ona kültürlü kız arıyorum" Ananın amı artık! Benim yaşım 22, nerdeyse babam yaşında oğlun var evde kalmışından. Ne cürretle tanımadığın birinden beni istersin ya?! Bu nasıl bi cahillik. En sevmediğim tarafı da bu zaten Ege'nin insanlarının. Allah var çok saftır insanları her an yardımına koşarlar ama cahilliklerini de her fırsatta belli ederler, iş bilmezler. Keşke tanınmayaydık bu göt kadar ilçede ya, valla billa ne saçma olaylar oluyo.

Adamı aşağıladığımdan falan değil asla. Gitmiş avukat olmuş, evde kalmış vs beni hiç ilgilendirmiyo. Ben nerdeyse burdan elimi ayağımı çeknişim tamamen, İstanbulda bi başıma yaşıyorum, kadındaki cürrete bak ya tanımadığı birinin evinden kız istemeye kalkıyo bu şekilde. Ne sormak var kızınızın görüştüğü var mı diye ne de bi şey. Böyle de üsturupsuz, böyle de çirkin bi olay yani. Cahillik diz boyu.

Bi keresinde de babamdan annemi isticek bi gerizekalılıkta bulunmuş birileri. Annemle babamın arasında 4 yaş fark var. Annem dibine kadar minyon bi tip. Benden bile küçük duruyo. Babamsa o sıralar bıyık bırakmış en kırosundan. Net 5 yaş attırmış babama bıyık. Bi de annem hemşire olduğu için bütün mahalle iğne vurdurmaya gelir kendisine. Yine iğne vurdurma bahanesiyle gelmiş bi kadın "Kızım seni oğluma alayım mı" demiş. Bunu duyan babam ki dünya kibarı bi adamdır, asla terbiyesini bozmaz kadını yaka paça dışarı atmış. Benim karım o haddini bil diye. O gün bugündür zaten annemin iğne vurmasına izin vermez.

İşte böyle saçma salak olaylar boldur bizim memleketimizde. Ota boka kız istemeye gelirler. Hiç de umurlarında olmaz kocası varmış sevidği varmış. Zaten karar verdim o mezuniyet fotografımı kaldırıp bikinili fotografımı koycam en büyük boyundan. O zaman böyle bi yüzsüzlük yapmazlar belki. Beni iyi ailenin kötü kızı olarak adlandırırlar. Annemle fellik fellik efil efil gezmelere gitsem neyse. Boyumu bosumu da bilirler dicem ama yok, kulaktan dolma dillere destan bi güzellik edindim heralde öğle vakti saat 2 sularında poğaça, kurabiye, çay eşliğinde istenmişim. Teesüf ettim. Çok hem de.

Bu olayı Yumuş Efendiyle bi paylaşayım bari, gerçi şimdi kavgalıyız ama, kısmet artık. Belki değerimi bilir bu sayede. Çok kızgınım ona da. Uyuz keçi nolcak. Huh!

Bu arada dün Topanyana "Bugün çok yorgunum senle yarın uğraşcam ona göre" dedim. Sövdü bana hıyarağası. :D

38 yorum:

  1. bendeki hikayeleri anlatmaya kalksam roman olur sanirim. ayni cahiliye devrinden kalma insanlar benim de yakami birakmiyor maalesef. ben de icanadolunun kucuk bir ilcesinde dogup buyudum, ordaki göruculerden tam kurtuldum derken burdakiler basladi. tr ye gidince ne yapacagim hic bilmiyorum. seni isteyen kadin yine yalniz gelmis, bizim ordakiler hem cocugu hem de sulalesini toplayip habersiz cat kapi geliyorlar. dusun artik.

    YanıtlaSil
  2. annen gerekli cevabı vermiş. trajikomik aslında. inşallah barışırsınız Yumuşla ayrıca.

    YanıtlaSil
  3. bir kızı bin kişi ister bir kişi alır demişler, şans deniyorlar işte :)))

    YanıtlaSil
  4. resim değişince isteyenler de değişir :) bu kezde "bizim oğlan arsız anam.Saf kız olmaz.Az şeytan olacak.Bunu evirip çevirecek.Bizim ki evde durmaz.Ona buna gider. O yüzden az açık saçık olacak" diyerek isteyenler gelir. :) yani kaçış yok.

    YanıtlaSil
  5. 36 tescilli evde kalma yaşımı yav?
    4 senede birini ulamazsam eğer, kepli mezuniyet resimlerimi koyarım artık vitrine:))

    YanıtlaSil
  6. Bu devirde kaldı mı diyordum hala böyle şeyler.bir de yaşı 36 :/

    YanıtlaSil
  7. bir de öğretmen kızceğizleri istemek için okula gelir kadınlar güya bakmaya öğretmenler okula o iş için gelir ya zaten dört bir tarafı sarmış bu kadınlar kalörifer böcekleri gibi

    YanıtlaSil
  8. yaw niye "evde kalmış", "çüş 36 mı, babam yaşında lan o!!" diyorsun:) belki yakışıklı adam, belki zengin adam, belki doğru dürüst, güzel bişii.... :)

    YanıtlaSil
  9. Harbiden de yüzsüzlüğün önce gideni, cahilliğine ver dicem yok oda olmuyacak. Nereden baksan bok!

    Anneni isteme olayına ise, Allah'a havale ediyorum, ama gülmedim de değil, çok komik lan...

    YanıtlaSil
  10. hahahah, bir kere olsun bir allahın kulu gelip beni istemedi, sormadı bile. gerçi bunda annemlerin bu tip muhabbete girmeyecek tipler olmasının etkisi büyük. yani insanlar böyle bişey söyleyecek olsalar bile tırsarlar herhalde babamdan:) zaten ben de öyle canayakın bi insan diilim akrabalar pek tanımaz abimin nişanında nikahında falan gördüler içimden iyi bakın iyi bakın bi daha göremiyceksiniz dedim..

    yani eğlenceli işler bunlar leah eğlensene sinirleneceğine.. en önemlisi de barışın artık yumuşla valla huzursuz ilişki insanı yer bitirir.

    YanıtlaSil
  11. ahh benim güzel kızııııımm kısmetlerin taşmış senin :))) o neymiş öle yaa hakkaten annen de iyi çemkirme olayına girmiş yannız :) sevgilini de üzme, sinirlendirme. kız kısmısı azıcık susar, he der :)))

    YanıtlaSil
  12. eLLa: Bu kadın altın günü modunda gelmiş yanında 2-3 yandaşı var, bi daha gelcek olurlarsa çok fena kayıcam salon kadını çizgimden. O kadını yanında getiren kadınlara daha pis kayıcam.
    Bu arada blogunda yoruma atfen, senin de bendeki yerin kocaman. Ben bazen kalın kafalı olabiliyorum da sonradan dank ediyo, geç olsun güç olmasın di mi ama. :*

    AnoktaA: Ahhh ahh annem biraz bana çekeydi saç baş girişirdi o kadına ama saf yurdum insanı işte :D Yumuşla bi dargın bi barışık bi çift olduk yine. Bari ben uzaktayken kavga etmeyeydik ama ettik işte.

    küfkedisi: Birisi bana denk gelsin o kadınlardan ben de denicem şansımı oh yeah! :D

    Kısaca Fd: İşin öbür tarafından bakınca da böyle oluyo di mi hay lanet olsun iki ucu boklu değnek. :D O zaman benim en kısa sürede yüzük takmam lazım parmağıma bu kadınlardan anca öyle kaçabilcem zannımca :D

    sanitabant: Kemmm kümmmm ben öyle demek istemedimdiiiiii yahuuu. Aramızda 14 yaş fark var adamla bana nazaran biraz yaşlı ya o bakımdan dedimdi ben. Herkesin yaş olarak bi dengi var sonuçta.

    Neşetuana: Bizim buralarda çok var ya, ben hep duyuyodum da başıma gelmemişti hiç böylebi şey. Zaten gözümle şahit olsam çok fena şeyler olurdu ama sonradan duydum işte annemlerden. Sonradan çıtlattılar bana. Yaş konusu çok vahim haklısın. :D

    YanıtlaSil
  13. küçük yerde yasamakla alakası yok malesef bizim burda da bu insanlardan bi dolu mevcut , yurdum insanı böyle =) ne sevgilisi var diye düşünür ne de umursarlar tek umursadıkları kendi evlatlarıdır gerisi boş.. Allahtan bizim buradakiler bir kere yok dedin mi anlıyor ve üstelemiyorlar üsteleseler ben gider güzelce cevaplarını veririm çünkü dayanamam hak edene hak ettiğini vermek lazım ama değil mi =)

    YanıtlaSil
  14. thales: Benim anaokulu öğretmeni olan bi arkadaşım var, kızcağız okula parmağında yüzükle gidiyo. Bi de arsızlar yeğenlerine falan sorduyolarmış kızın öğrencilerine sevgilisi var mı falan diye. Kızcağız kaç defa numarasını değiştirdi. Şimdi iş telefonu diye yeni numara aldı düşün öğretmensin ve iş telefonu alıyosun kendine hahahah :D

    öküz: Senin duygularını incittiysem özür dilerim ya, benim amacım aramızda bir ergen yaşı kadar yaş olmasıydı o bakımdan dedim aramızda fazlacana yaş farkı olduğundan yani. Yoksa asla ve katiyen başka bi amacım yoktu onu söylerken. :)

    KaraEfendi: Hahahah anneminki çok komik zaten ya, ben babamla dalga geçer dururum o yüzden. Bi daha bıyık bırakma falan diye :D Allah var babam ne yapsa annemden yaşlı gözükür. Kadın 45 yaşına geldi 30 yaşında gözüküyo. Yapcak bi şey yok. :D

    French Oje: Yaa benimkilerin de böyle muhabbet ettiği yok yani. Annem laylaylom gider gezmeye asla ve katiyen bu taraklarda bezi yoktur okumuş etmiş insan zaten. Ama kapıya gelen insanı da kovcak değil yani. Tanıdıklarla gelmiş bi de kadın, ben seni tanımıyom sen girme diyemezmiş. Arada kaynamış kadın ama ne kaynamak yani. :D
    Ben de hiç gezmeye gitmiyorum ki, eve misafir geldiğinde de odamdan dışarı çıkmıyorum, temsili resmim duruyo salonda hahahaha :D
    Yumuş beni uyuz etti, uyuz olduğumu söyledim, o senin sorunun sen kendi içinde çöz dedi, benim uyuz olduğum sensin ama dedim, yine de sen çöz dedi. Çözmeyi bekliyorum kendi çapımda. Nası olcaksa artık :D

    Mystery: Ay bu sefer susmakla alakası yok valla, ben gider gitmez daha otobüse binmeden arkadaşlarıyla buluşmaya kalktı. Dedim öeh yani gitmemi bekleyeydin ne o öyle elini ayağını mı bağlıyodum senin dedim. Benim için senin şehir içinde ya da dışında olman fark etmez ben istediğim zaman görüşürüm arkadaşlarımla diye konuşmaya başladı. Sonrasında kırıcı oldu. Canımı sıktı. Gerçekten arkadaşları konusunda çok kırıcı oluyo, tek kelime etmemiş olmama rağmen onlara. Sonrasında da dalga geçeyim diye bu görücü muhabbetini söyledim. Hayırlısı olsun dedi. Dencek laf mı bu yani. Sen benim sevgilimsin gelen görücüye mi hayır ediyosun beni. Çok kırıldım. Çok hem de....

    YanıtlaSil
  15. Handan: Ben de denk getirsem kadını tenhada sıkıştırcam ama annem yolda görsek bile göstermez kesin beni bildiğinden :D

    YanıtlaSil
  16. arkadaşları söz konusu olunca sinirli oluyolar biraz leahcımm benimki de laf söletmez. bi de bazen odunlukları tutuyo hele ki arada gerginlik varsa yani isteme muhabbeti odun anına denk gelmiştir. alır gönlünü diye düşünüyorum ben, yumuş o yabancı değil :))

    YanıtlaSil
  17. "kız isteme" deyimi bile bir garip. ne bu ekmek mi istiyorsun yani. insan kendini bir garip hissediyor, bir şey satın alıyorlar sanki.

    YanıtlaSil
  18. yorumuma yazdigin cevaba bakiyim derken yumusa darilma nedenin takildi gözume. görucu geldigini duyan her erkek genelde bu tepkiyi veriyor canim. bunun seni umursayip umursamamasiyla alakasi yok aslinda.. erkekligine mok surdurmemis sadece. tepki gösterirlerse sanki gurursuzluk olacak gibi dusunup bu sekilde tavir koyuyorlar. iyi Allah mesut etsin demedigine dua et.. en buyuk tepki tepkisizlikmis, taktik uyguluyor akli sira..

    YanıtlaSil
  19. Mystery: Terbiyesizlik yapıyo ya, adam gibi cevap verse ya, içime bi kuruntu düştüyse onu gidermesi gereken kendisi. Kendin pişir kendin ye diyo resmen. Ee napayım tek başıma mı yaşayayım bu ilişkiyi ben. Sorunum onunla ilgiliyse eğer düzeltmesi gereken o yani. Beni rahatsız ediyosa bi durum zahmet etsin biraz umursasın yani. Adamın huzurunu kaçırdım diye ağzıma sıçtı ya. Hayret bi şey.

    Francesca Mckennitt: Evet o bile bi garip ama ne bileyim o tamlamanın kökenine inmek istemedim, yüzeysel oldu biraz :D

    eLLa: Bunun erkeklikle bi alakası yok ama ya ne bileyim eLLam hayırlısı olsun dedi, resmen kendisini yok saydı. Ben senle birlikteyim beni başkasına mı hayır ediyosun ne demek oluyo bu dedim. Sinirlerim bozuldu ya. Memleketime gelmişim ayağımın tozuyla yaşattığı duruma bak yani. Mutsuzum yine yeniden. Konuşmuyoruz 6-7 saattir. Oh ne ala.

    YanıtlaSil
  20. kiskancliktandir o, bakma sen ici icini kemiriyordur.

    YanıtlaSil
  21. bu devirde var mı böyleleri? kaldı mı diyordum? yuh! hala varmış. Şanslı olduğun bir konu var, ailen bu tür şeyleri desteklemiyor.

    YanıtlaSil
  22. 36 yaşında belki evlenmeyi seçmemiş bi insan olabilir, niye evde kalmış diyelim, di mi ama :P 36'sına kararlı adımlarla giden bir insan olarak bu konuya dikkat çekmek istiyorum :P

    YanıtlaSil
  23. toparlaması gereken o tabi canım ona lafım yok, biraz zaman sonra kendine gelir yapması gerekeni yapar diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  24. ahahah:D demekki bu durum her genç kızın başına gelen bi şeymiş sakin ol kuzum gül geç şunlara.O kadar komikkbu kadınlar ne sanıyolar yani böyle ziyarete gelip isteyince ailemiz ay hadi hemen alın götürün kızımızı mı dicekler.bi de bunların istemeye gelirken yanlarında hediye getiren versiyonları var ki...Neysee anlat sevgiline valla kıymetini bilsin:D

    YanıtlaSil
  25. eLLa: Bilmiyorum valla 2 gündür konuşmuyoruz desem yeri. Canım fena halde sıkkın. Buraya huzur bulmaya geldim, rahatlamaya geldim ama yok. Yok yani.

    Lazanya: Küçük yerlerde böyle şeyler sık sık oluyor malesef. Annem babam eğitimli insanlar allahtan, böyle şeyleri tasvip etmez direkt kınarlar.

    Marjo on Makeup frenzy: Hahahah :D yerim yer! :D Ya valla ben onu 36 yaş civarındakileri kırmak sarsmak için dememiştim. Kariyer yapmak için ya da başka sebeplerden dolayı beklenebilir di mi ama haklısın herkesin amacı evlilik olmuyor ki iş hayatına atıldıktan sonra, yup! :D

    Mystery: Tezcanlı bi insan için beklemek çok zor. Ama aramıyorum sormuyorum ben de, o da aramıyo. Bakalım neryee kadar gitcek bu inat.

    Ezgi: Çüş ya, ben daha o tarz bi şey görmedim duymadım da vardır hayal edebiliyorum :D
    Sevgilim kıymetimi bildiğinde çok geç olmasa bari off :(

    YanıtlaSil
  26. yok ben de taktim, yorumlarda dahi var; evde kalmis hem de yasi 36:/ bu mudur? adamin anasi manyak diye yasi 36 olan vatandasi, evde kalmis ogul olarak nitelendirip, harcadiniz. cik cik hic yakistiramadim Leah:S

    sonra, 32 yasina geldik, yaslandik deyince de; yoook be, ne yaslanmasi? diyorsunuz ardindan arkamizdan da bloglarda boyle saydiriyorsunuz. hem erkek, kadindan biraz buyuk olmali bence. siz yeni nesile:) eski bir inanis olarak gelebilir ama dogrulugu vardir.

    YanıtlaSil
  27. seroo: Adamı harcadım ben sadece, başkalarını harcamadım ki yahu :D Bu konuda +30 izleyicilerimden çok tepki aldım yuh bana :D
    Bence de erkek kadından büyük olmalı, ama babası yaşında da olmamalı yani. :D

    YanıtlaSil
  28. Bunlar ilerde hatırlayıp çok güleceğin şeyler şekerim, şimdi hiç sinirlenip stres yapma. Beni de lisedeyken komşumuz toptancılık yapan oğluna düşünmüş ama allahtan sadece düşünmekle kalıp hiçbir girişimde bulunmamıştı. Şimdi arkadaşlarıma ne zaman anlatsam deli gibi gülüyoruz :)

    YanıtlaSil
  29. aynı şeyleri yaşayıp her seferinde sinir küpüne dönüyorum

    YanıtlaSil
  30. aynı şeyleri yaşayıp her seferinde sinir küpüne dönüyorum

    YanıtlaSil
  31. ömür: sinirlenmemek mümkün değil ya. Buna anca koca bekleyenler sevinir heralde. Bizim gibiler değil. :)

    YanıtlaSil
  32. hayır bir de hayatında birinin olduğunu öğrenince verdikleri tepkiler çok çirkin ya saygı duymayıp ayırma yoluna gidiyorlar ya da sana kötü kız muamelesi yapıyorlar

    YanıtlaSil
  33. benıde su yaşıma kdr kımse ıstemedı ıstemedı.gecen 3-4 ay once bı haftada 2 gorucu cıktı.çöş yanı.

    tabıkı hepsını gormeden geri teptim ama o zamankı erkek arkadasıma annattıgımda cok etkılı olmustu."hemen senı gelıp ıstemem lazım olmuyo boyle" demıstı (:

    YanıtlaSil
  34. Yine sizin eve gelip istemiş.Benim bir arkadaşımı otogarda istemişlerdi.'Kız seni oğluma alayım ben ya.' diye.Yuh demiştim kendimi tutamayıp.Yurdum insanı,naparsın..

    YanıtlaSil
  35. aa sen kardeşine topanyan diodunn demi bebişimm bn de bnmine mustopyan. çok kızıolar evdekler ermeni ismi gbin o ne öle diye :) (buarada ismini de söledm bzm sıpanın ama nese :S) ayy dmk istemye geldler hee goca goca oğullarına :) hadi hayırlısı. seni de başgöz edioz yani yakında :P şaka şaka kuzum. hakkaten snrlenmekte haklısın. Ben de gıcık oluyom böle bi boyuna posuna bakmadan ayarsız ayrsız hareket edenlere :S ah bn seni öle ii anlıorum ki yumuş enişteyle ilgli konuda valla bak ama hallolcak sorunlarınız kuzum bak valla. Güzel şeler olucak sonnda. Siz de brbrnizi seviosunz. yani bn öle görüorum. Erkekler bazn fazlasıyla kırıcı oluo ama yapılarnda var işte. Değişmio :(

    YanıtlaSil
  36. o kadar gündür kaçak yolcuyum dayanamadım okurken ben bile tırstım :D

    Ahmet

    YanıtlaSil
  37. Hayatındaki -belki anlatmaya bile değmeyecek- olumsuz olayları dünya başına yıkılmışçasına küfürler döşeyerek anlatmandan yola çıkarak söyleyebilirim ki; adın ne ise, sen gerçekten mutsuz ve rahatsız bir kız çocuğusun.

    YanıtlaSil
  38. Ömür: İnsanların birbirlerinin hayatlarına saygısı yok. Hep benim dediğim olsun istedikleri için istedikleri şeyi mahvetmişler, mahvetmemişler umurlarında değil.

    pell-in: Aslında erkek arkadaşlara mesaj iletmede etkili olabilir böyle şeyler sanırım :)

    Annabel: Ne beter insanlar var ya..

    Tropik Ruya: Ben kardeşime tek bir şey söylesem iyi yine. Genelde Topanyan diyorum, onun dışında zibilyon lakabı var yavrumun :D

    Adsız Ahmet: Tırsma yahu :)

    Adsız: Anlatmaya değer gördüysem eğer benim için önem teşkil ediyordur. Her cümlenin sonuna da küfür sıkıştırmıyorum. Çok sinirlendiysem evet fazlaca küfür ederim, bunu yadsıyamam. Bazen argo kelimeler kullanırım, çünkü severim o jargonu. Mutsuz ve rahatsız olmama gelince. Evet bazen mutsuzum, bazen rahatsızım. Bazen ikisi birden. Ama hayatımdan da memnunum aynı zamanda. :)

    YanıtlaSil

Kambersiz düğün olmaz pek tabi ki.