27.7.13

Evdeki huzur, mutluluk budur.

Sevgili kızgın kumlardan serin sulara atlayanlar, atlamak üzere olanlar ya da hiç atlamayanlar; hepinize klimalı ortamdan selam ve sevgi getirdim. Yetişkin bir Leah olarak lisans hayatım boyunca 284 gün çalışmışım, sicilime işlemiş. Bırak sicili içerime bile işledi hem okul hem staj kastırmak. Geçen yazımı da 'Ne olacam ben ehi öhü ühü' şeklinde bol soru işaretli yazmıştım. O yazıyı yazdıktan yaklaşık 3 hatta 2 buçuk gün sonra (çünkü yazıyı gece yazmıştım da) görüştüğüm yerlerden bir teklif aldım. Hiç ummuyordum, hiç beklemiyordum açıkçası.

Daha önce de bahsettiğim gibi görüşmelere tam bir Zeyna gibi gidiyor haşin haşin görüşüp geliyordum. Her şeyin cevabını çatır çutur veriyordum. Bu da öyle görüşmelerden biriydi. Hatta yönetici görüştüğüm diğer firmaların ismini istediğinde ve ben söylediğimde 'Hmm görüştüğün yerlerde pek seçici değilsin anlaşılan' dediğinde 'Tabii ki görüşücem ben bir yeni mezunum ve seçeneklerimi görmek, bilmek istiyorum bu benim en doğal hakkım ve tüm bu görüşmeleri de birer deneyim olarak görüyorum ben' demiş lafımı gomuştum. Sonra adam blogumu sormuştu. Ehi ehi gizli işte kem küm yapmış bu küçük sırrımızı güvende tutmuştum. Hatta görüşmenin sonunda işi yabancı dizilere getirip dizi muhabbeti bile yapmıştım. (Yalnız, yazınca ne biçim bi görüşme olmuş lan bu demekten kendimi alamadım)

Teklif vermek için tekrar görüşmeye çağırdıklarında içimde hiç kabul edeceğime dair bir his yoktu. Düşük maaş verirler ya kabul etmem falan diye düşünmüştüm. Ama evime 15 dakika yürüme mesafesinde olduğu için yürüdüm gittim işte. Sonuç olarak kabul edeceğim şartları bana sağladıklarını gördüm ve kabul ettim. Artık işliyim çocuklar. İŞLİ. Darısı herkesin başına.

Yalnız bu işsizliğin bok gibi bir his olduğunu bilenler bilir. Hele ki o ne olucam ben devlet memurluğu mu yapsam özel sektörde mi sürünsem sürüncemesi inanılmaz çılgındır. Ben 8 buçuk 5 buçuk çalışmayı denemeye karar verdim özel sektörde. Tek temennim herkesin de aradığı işi bulması, huzura kavuşması, bol kazançlar elde etmesi, mobbingsiz yaşaması. Umarım benim için de hayırlı olan olur.

Şimdi siz beni böyle ekstrem mutlu, havası yerinde, zil takıp oynayan bir Leah olarak hayal ediyorsanız yanılıyorsunuz sevgili optimist polyannalarım. Evde durumlar hiç iyi değil. Kardeşim hala obsesif kompülsifliğini ağır ağır geçiriyor, annem kafayı yemekte ve mantık dışı davranmakta sınır tanımıyor. İkisi de hayatı bize zindan ediyor babamla. Annem kardeşime hala kul köle. Kardeşim hala tedaviyi reddediyor ki son zamanlarda öfke kontrolü bile yapamıyor o derece çılgın bir durum var. Bu arada hiç çalışmadan bir üniversitenin Edebiyat bölümünü kazandı. Nasıl okuyacak bir fikrim yok zira zekası bile geriledi artık. Annem desen kardeşim yurtta kalsa bile o şehirden ev kiralayıp kirada oturmaya kararlı. Babam sikinde bile değil. Ailenin paramparça olması, kardeşimin 19 yaşında bakkala bile gitmemiş bir ergen olması, kendi ayakları üzerinde duramıyor olması umurunda değil. Nasıl bir kafa yaşıyor anlamak namümkün. Neymiş efendim Aydın'daki üst kattan çok gürültü geliyormuş, bu evde daha fazla yaşayamazmış.

Son zamanlarda o kadar çok sinirlendim o kadar çok karardım ki gerçekten ne iş bulduğuma sevindim ne de başka bir şey. Hissedemiyorum artık hiçbir duyguyu. 2013 yılı tüm ailemi sikti attı. Kardeşimi ayrı bir hastaneye annemi ayrı bir hastaneye kapatmak istiyorum. Alın dicem düzeltin bunları. Bi de bazen Allahım diyorum hiçbir malımız mülkümüz hiçbir şeyimiz olmasın ama evde huzurumuz olsun diye dua ediyorum. Ama duayla olacak işler değil bunlar. Ya da babamın sözünü geçirmesiyle. Ya da bir aile büyüğünün gelip konuşmasıyla falan. İşte böyle boktan durumlar çocuklar. Kendimle ilgili hiçbir sorunumun olmaması her şeyin mükemmel olduğu anlamına gelmiyor. Hiçbir şey mükemmel değil, her şey eksik. Her evin sorunu var mutlaka, neler neler de duyuyoruz ama bu nasıl bir sınav ben anlamadım. Ne zaman bitecek hiçbir fikrim yok.

Bu arada taa en başından beri ailem konusunda bana destek veren yüreği tertemiz insanlar oldu gerek mail yoluyla gerekse yorumlardan. Nasıl teşekkür etsem ne desem bilmiyorum. Tek bildiğim iyi ki bu blogu açmışım, iyi ki birbirimizin içini görmüşüz, birbirimize dokunmuşuz. İyi ki varsınız, iyi ki burası var.

Yine başı farklı sonu farklı yazı yazan Leah bildirdi,
Ramazanınız da mübarek olsun,
Hamileler de sokakta istediği gibi dolaşsın,


17 yorum:

  1. Leahh yeni işin hayırlı olsun. Oh ne güzel ya o iğrenç iş bulacak mıyım stresi olmadan hemen işe girmişsin. Sevin ya sen sevinmeyeceksin de kim sevinecek.

    YanıtlaSil
  2. Ah canım ya kıyamam sana, tabii her evde sorunlar oluyor ama başa gelince çok farklı mal mülk her şey bi' tarafa dediğin gibi huzur olmayınca hiçbir şeyin anlamı kalmıyor. Hele bide sağlıkla ilgili bir problemde olunca ortada işler iyice karışıyor, Allah kolaylık versin bebeğim, keşke elden bir şey gelse... Umarım her şey düzelir, iyiye odaklanmaya çalış zamanla her şey yoluna giriyor canım... Sende iyi ki varsın bazen canım sıkkın olduğunda, dizilerden sıkılınca giriyorum okuyorum yazılarını, insan sanki derdini unutuyor :)
    Belki saçma gelecek ama insan mutlu oluyor okudukça, umarım bizi mutlu ettiğin gibi hayatta seni hep mutlu eder :)
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  3. oooh işin hayırlı uğurlu olsun... okulu bitirmeden tecrübeli sayılacak kadar çalışmıştın zaten, boşta kalmayacağın belliydi..
    umarım ailevi sorunlar da azalır artık.. bitmez çünkü, kendimden biliyorum ama azalırsa, duyum eşiklerinin altına itebiliyor insan...
    haydi yolun açık ola leah :)

    YanıtlaSil
  4. işin hayırlı olsun Leah , sonunda en azından bir sorunundan kurtuldun.Sizin evin yönetimini sana verseler herşey güllük gülistanlık olacakmış aslında ...

    YanıtlaSil
  5. Kardeşinin için okul hayırlı olsun kuzum.
    Belki de yeni bir mekan yeni bir başlangıç hastalığını olumlu yönden etkiler. Böyle umalım.
    <3

    YanıtlaSil
  6. Bu işsizlik krizini yaşayan yeni mezunlara hayat gerçekten çok zor. İş bulmana çok sevindim. Umarım senin için güzel bir başlangıç olur.

    Kardeşinin durumuna çok üzüldüm. Geçmiş olsun. Ne yazık ki bazen çocukları anneler bu hale getirebiliyor. Dilerim ikisi de en yakın zamanda kendisini toparlar.

    YanıtlaSil
  7. Zaten kendi hayatında herşey iyi gitmeye başladığında aile tarafında hep bişeyler çıkar.
    Hayat sanki bunlar aynı anda mutlu olmasınlar diye elinden geleni yapıyor.

    Kötü şeyleri ne kadar takmazsan o kadar az yorarsın kendini..
    Umarım en yakın zamanda herşey düzelir.

    Mutlu haftasonları, yeni işinde başarılar :)

    YanıtlaSil
  8. Obsesiflerin tedavi olmasi sart ben cok hafif gecirmistim bu hastaligi ama fazlasiyla sarsilmistim gerci obsesif oldugu konu cok onenli ben aile sevgisi gormedigim icin sevgi konusunda hala obsesifim ama yaşamsal her turlu isimi sorunsuz giderebiliyodum tedaviden sonra ofke nöbetlerim butun sıkintilarim gecmisti ama hala sevgi konusunda obsesifim ayri konu ayrica anneni anlamis degilim neden tedavi konusunda bu kadar karamsar ? Belkide once annenden baslaman lazim tedavi olayina bu tur durumlarda ailenin onemi cok buyuk benimde en buyuk sıkıntım annemdi hasta oldugumu hic kabullenmedi sorsan hala hasta degil der ama babamin zoruyla tedavi olmustum ben umarim seninde ailen en kisa zamanda anlar durumun ciddiyetini :))

    YanıtlaSil
  9. Aile yahu, her zaman kolay değil işte, atsan atılmaz satsan satılmaz.. Zor.. Yine de evlenip çocuk yapıyoruz biz utanmazlar.. İşin hayırlı uğurlu olsun, artık yavaş yavaş kendi hayatına odaklan, bu şekilde huzuru bulabilirsin diyeceğim (çünkü kardeşinin profesyonel yardım alması, annnin de an azından birkaç seans psikologla konuşup rahatlaması şart, bunu da yazan klinik psikolog bu arada, işkembeden sallamıyorum yani) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Canım bitanem
    tebrikleeerr..çok sevindim işin için.Umarım herşey mükemmel gider.
    Kardeşin için yapılabilecek en iyi şey annenin ikna edilmesi bencede..çocuğun hayatındaki en önemli insan hastalığı reddederse çocuk ne yapsın?bu sorunu ancak sen çözersin gibi geliyor bana..
    Seni çok seviyorum ben kızım ya..

    YanıtlaSil
  11. Canım benim çok sevindim! Mutlu olmayı çok hakediyorsun! Seni tanımamış olsam da tüm kalbimle hissediyorum bunu..
    Hayatın sana istediği güzellikleri getirmesi için dualarım seninle!
    Bide ilk maaşınla ne alcan? :))
    Öptüm! Hayırlı olsun! Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  12. hayırlı olsun işiniz çok sevindim, devlette de şansınızı deneyin derim.Ailevi problemler çok zor yaşamayan bilmez Allah yardımcınız olsun sabır versin.

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Oy oy oy.
    Allah sonunu hayır eyleye :)

    YanıtlaSil
  14. işin hayırlı olsun canım, umarım beklentilerini karşılar. Dertsiz tasasız insan mı var, bunu meslek elemanı olarak en iyi sen bilirsin. Önemli olan önümüze çıkan sınavları en az kayıpla,yıkımla atlatabilmek, senin için de böyle olur en yakın zamanda umarım, aile içi dengeler en kısa zamanda yerine oturur inşallah...

    YanıtlaSil
  15. Hemencecik iş bulabilmen süper oldu, kaptılar işte bak ;) Darısı bir Marmaralı olan benim başıma, bizi kapmıyorlar galiba hehe :)

    YanıtlaSil
  16. Geçiyor tüm bunlar güzel arkadaşım benim geçiyor. Dedemin bir lafı vardı "neler geldi neler geçti felekten, un elerken deve geçti elekten" diye. İnsan ne geçmez sandığı şeyleri defediveriyor başından, ne olmaz dediği işleri hallediyor. Zor olacak belki ama bu günler de geçecek, inan bana. Sabır, sadece sabır...

    YanıtlaSil
  17. Yazmadan geçemedim benim kaynım (eşimin kardesi) senin kardesine benzer tavırlarlar gösteriyordu. Saatler süren yemek yeme, banyo wc işleri, traş olması tam 45 dakika. O kadar ağırkanlı ki ben bile seyrederken yorulurdum. Üniversiteyi kazandı ilk birkaç yıl lise gibi özel servisle gitti. Fakat dersler falan iyiydi, hiç aksatmadan mezun oldu, ylisansa başladı ve bu sırada özel ders verdi ve bir kaç ay önce de kpss ile ankarada çok iyi bir kuruma mühendis olarak atandı. Bayramdan sonra işe başlıyor ankarada ev tutuldu yalnız yaşayacak üstelik 90 doğumlu daha. Bu çocuk nasıl böyle değişti aklım almıyor gurur duyuyorum ve seviniyorum o ayrı. Twitterda özlü sözler ediyor falan. Bence üniversitede oldu herşey. Arkadaşları çok etkiledi kardeşin için de üniversite iyi değişimlere vesile olabilir

    YanıtlaSil

Kambersiz düğün olmaz pek tabi ki.