1.8.11

Yeterince dikkat çektim sanırım.

Bence sokakta bağrış çığrış oynayan çocuklar her daim okula gitmeli. Hiç tatil olmamalı onlara. Zaten karga bokunu yemeden uyanıyorlar, akşam ezanına kadar dövüş-kavga, dövüş-kavga, bağrış-çığrış, bağrış-çığrış. Bu da can lan. Allah kahretmesin ki apartmanım parkın yanı başında. Park güneşli olduğu zaman apartmanın sokağına geçiyorlar, güneş olmayınca parka geçiyorlar. Her türlü filler sikişiyor yani kafamda.

Ben ciddi anlamda sinirli bir insanım. Çıktım pencereye "Olm gidin parkta oynayın, parkta oynamıcaksanız sessiz sessiz oturun şurda, işten geldim ben dinlencem lan" ana temalı bi vaaz verdim ikinci kattan. Yine bağırdılar yine bağırdılar. Sonra çıktım tekrar bağırdım. Analarından biri de bekliyomuş pencerede. "Oynasınlar ne var!" yaptı yelloz. "Sen oğlunun bağırış çığırışlarından huzur buluyor olabilirsin ama beni ve tüm mahalleyi rahatsız ediyor onların çığrınışları." dedim. Böeeyle baktı. Bakcak tabi. Gitsin parkta oynasın götü boklular. Ordan daha az geliyo sesleri bana.

Zaten tüm gün iş yerinde telefondayım, kafam ses götürmüyor. Bir de Ramazan moduna bugün oruç tutamasam da girdim. Tüm sinirim tepemde oruç tutuyormuşçasına. Şimdi Ramazan Ramazan bunu yazmak istemezdim ama dün yaşadım madem, anlatayım. Şu an İstanbul'da babam var. Bi annem geliyo, bi babam. Her birini ayrı ayrı gezdiriyorum tur rehberi gibi. Biri geliyor "ay babanı buraya götürmüşsün ben de ben de!" öbürü geliyor "şurayı televizyonda gördüm bi gitsek mi." yemin olsun 1 haftadan beri gitmediğim ne Adalar kaldı ne Sultanahmet. Şimdi mevzumuz Sultanahmet.

İnsanlar toplu taşıma araçlarında ses tonunu ayarlayamıyor aga. Bu toplumun adeta kanayan yarası bu. Bindik Kabataş'tan tramvaya, Sultanahmet'e doğru kültür başkentiymişiz gibi yol alıyoruz ağırdan. Her yer turist dolu. Karaköy durağında 4 tane kız bindi tramvaya. İçerisi tıklım tıkış. Onlar gayet hararetli bir tartışma halindeler. Yaşları 15-16 max. 3 tanesi kapalı, 1 tanesi açık. Biz babamla Sirkeci durağında ayaklandık, içlerinden 3 tanesi bizim yerimize oturdu, biz de ayakta bekliyoruz. Konuştukları muhabbet şu : "Ayy Ahmet'le Ceyda öpüşmüşler hani ayrılıyordu onlaaar?" "Amaaan bu kaçıncı kızım hep anlatıyor bana daha neler neler yapmışlar." "Zaten sınıfta kalmış o bu sene, dersleri hep kötüymüş." Babam kıpkırmızı oldu. Ben utandım adamın yanında.

Hani ciddi anlamda inanmıyorum artık ya küçük bir azınlığın dışında kapanan insanlara. Resmen siyasi simge olmuş baş örtüsü. Ben 15 yaşımda öpüşmek nedir bilmezken küçücük kızlar tramvayda bağıra çağıra öpüş-kokuş anlatır olmuş. Ondan sonra vay efendim biz dinimizi yaşıyoruz, biz başımızı ondan kapatıyoruz. Sultanahmet'e gittim, ben böyle türban modası görmedim aga. Üstümdekini çıkarıp "al ablacım giy" diyeceğdim az kaldı.

Şu yazıda beni topa tutanlarınız olmuştu ama o zaman da söyledim şimdi de söylüyorum. Yarım yamalak bile kapatamadığı kafası, kıçıyla bana hiçbir allah'ın kulu doğruyu, yanlışı öğretemez. Hepiniz karşılaşmışsınızdır yolda böeeyyle bakarlar yadırgayarak, çünkü kendisi kapalıdır, sen açıksındır. O bakış çok şey anlatır. Onun doğru, senin yanlış olduğunu anlatır mesela. Ama kime göre, neye göre işte. Her kafayı kapatan dinin gerektirdiklerini yüzde yüz doğru yapmıyor. Yapmadığı gibi kendinde insanları düzeltme hakkını kendinde görüyor. Gözlerini belerte belerte bakıyor mesela sana, anlıyorsun hiçbir şey demese bile.

Ne başörtüsü düşmanlığım var ne de başını dikkat çekmemek adına kapatanlara bir kinim. Bölümümde de çevremde de birsürü başörtülü arkadaşım var. Sadece dikkat çekmemek adına kapanan insanların başı açık insanlardan daha çok dikkat çektiğine dikkat çekmek istiyorum. O göstermedikleri bir saç teli haricinde gösterdiklerine dikkat çekmek istiyorum. Başı açık ya da kapalı hiç fark etmez 15 yaşındaki kızların utanma arlanma nedir bilmeden herkesin içinde bağıra çağıra resmen fantazi anlatmalarına dikkat çekmek istiyorum. Yeterince dikkat çektim sanırım. Hayırlı Ramazanlar.

39 yorum:

  1. ya ben de o çocuklara uyuz oluyorum :P bizim yanda bahçemsi bir yer var, oynuyor çocuklar, tamam oynasınlar hani onların da enerjisi paçalarından akıyor, kızamıyorum çok fazla. çocuksun enerji patlaman var, hayvanlık yapacaksın, bağıra çağıra gereksiz işler peşinde koşacaksın, mal mal kavga edeceksin, tamam bunları anlarım. ama bi tanesi var ki... ya bu kadar mı itici güler bir insan evladı. tutup boğazlayasım geliyor işte o embesili duyunca :S deşarj oldum yazınca ha :D

    YanıtlaSil
  2. Bir yazıya annncak bu kadar katılabilirdim Leahım hem kapatırlar başlarını bizi namussuz bulrlar hem de senden benden süslü dikkat çekici gezerler ,parklarda ıssız sokaklarda opüş koklaş durumlarını saymıyorum bile(tabiki lafım tüm kapalılara değil)
    o veletler de her yerde anacım sıkıcam bizim sokaktakilerinde boğazını şu sıcakta o olacak:)

    YanıtlaSil
  3. Başörtü konusunu okadar güzel anlattın ki tamamıyla aynı fikirdeyim seninle, eklemek istediğim hiç birşey yok o derece.. Ben bide sevgilisiyle birlikte dışarı biyere çıktığım arkadaşlarımın yanımda yiyişmelerine gıcık olurum, gerizekalılar madem yiyişceksiniz beni niye çağırıyosunuz !!

    YanıtlaSil
  4. Gün gelecek dini yaşıyorum sananlar dini içlerin de yozlaştırdaklırını anlayacaklar.Halbu ki dinin emirleri açıkl net fark insanın kendine göre yorumlaması işine geldiği gibi davranmasıdır.lSakallı cübbeli nice insanlar tanıdım birlikte saf tuttuk da sakal bıyığım yok diye kınandım halbu ki günlük hayatta onca yamukları oldu da bir kelam etmedim bilirim gün gelir terazi kurulur kim ne etti etmedi ise çıkar karşısına.
    Hayırlı olsun diye dilimize düşer de Hayrı veren Allah hayrısıza düşüren insandır kim nasıl yaşıyor ise bırak yşasın gönlünce lkınayanlara gül sadece.

    Bi de..
    lan bi ara bana da gezdirsene İstanbulu alışıksın nasılsa :P

    YanıtlaSil
  5. ah o çocuklar bir yana bi de bu aralar halı, kilim evde ne bulduysa pat küt diye balkonlarda silkeleyenler var. her sabah demirlik zangırdamalarına uyanıyorum. özellikle dikmen ve keçiören semtlerinde oldukça aktifler kendileri.

    diğer konuda ise sana katılıyorum. gazi üniversitesi öğrencisiyim. kazandığımı ilk duyduğumda siyasi düşünceler ve başörtülü insanlar kapladı her yerimi. aralarında da acayip bir moda kapışması var, açık insanlara kıyasla envai çeşit kıyafetleri, renkli renkli başörtüleri var. ayaklarında converse, tikky dolaşıyolar, öyle konuşuyolar. güya kapalılar işte. aile vermiş baskıyı, persepolise bağlamış durum

    YanıtlaSil
  6. Ben de baya bi süre önce buna benzer bişi yazmıştım.. Bi mim içerisinde bahsetmiştim bazı baş örtülü kızlarımızdan (http://birinceses.blogspot.com/2011/01/sen-sor-ben-soyleyeyim-mim.html )

    Gün öyle bi hal almış ki öpüşmek, sevişmek çok doğal hale gelmiş. Bilmiyorum belki ben çok geri kafalıyım ama bence çok da doğal şeyler değil bunlar. Hani benim sevgilim olsa heyecandan elini bile tutabileceğimi pek sanmıyorum. Ama lise çağındaki kızlar öpüşmeden, sevişmeden bahsediyo. Ve bu günden güne daha da kötüleşiyo.. Kızlar aşırı rahat tavırlar takınmaya başladılar. Sonumuz hayır olsun diyorum..

    YanıtlaSil
  7. Sen de dikkat çekmek için bu başörtüsünü kullanmayı iyi adet edindin yazılarında. Başka konu yok tabi bu ara yyiyiştiğin kimse olmayınca başörtülü konusunu kullanıyosun dikkat çekmek için. Sanane diyorum ya sanane? O da öyle kapalıdır, sana giren çıkan ne? şöyle zaman ozgurluk dıye cıgıtkanlık yaparsın, mını etegım rakım dersın. onun da tarzı odur, sen neye tahammul edemıyorsun? Senin karşına geçip sen açıksın ben kapalıyım ben cennete gitcem sen cehenneme diyenlere siktir git dersin olur biter, öyle bakış atanlara sende öyle bakış atarsın olur bıter ama her defasında dıllendırmek, ay canım ben açıgım ama namusluyum kapalıların yuzde bılmemkacıda orosupuya getıren yazıların samımıyetsız ve berbat ötesi. Kimi neyi hazmedemiyorsunuz? neyin gazı bu? Sizin gibilerin tek bildiği ve yaptıgı toplumu bolmek ayrıştırmak. burlarda duygusal masturbasyon yapıyosunuz. 15 yasındakı kızlar neden boyleymıs? sen neden bolesın? unı ye geldıgınde kac yasındaydın da sevgılınle yapmadıgın halt kalmadı geldın burlarda anlattın. Bı dusun bakalım. Insanları eleştırıp elekştırıpte donupte gotune bakmayan tıplerdensın.
    Acınacak zavallı bır haldesın. Bır an once bır sevgılı bulda sevıs bence. Senı o paklar.

    YanıtlaSil
  8. al işte olmazsa olmazı buraların adsızı ehie
    klavyesi bozuk zihniyeti gibi :P

    YanıtlaSil
  9. ya ne guzel iste adsiz yardirmis, bana karsi gelecek, yazilarimi okuyacak boyle biri yok. herkese lazim valla.

    YanıtlaSil
  10. sevgili Leah,
    bence hoşgörüyle yaklaşılmalı tüm insanlara. isteyen istediğini giysin/ sürsün/ taksın. niye rahatsız olalım ki birbirimizin giydiklerinden.
    kapalı bir kadın da dikkat çekmek, beğenilmek ve sevişmek isteyebilir. bu doğal bence. haa, diyorsan ki, "hani dindardı?". orası bizleri ilgilendirmez. o kadarını yapabiliyordur...
    beni en çok üzen de bu din mevzuunun sadece kadınlar üzerinden tartışılması maalesef...
    bir de bilgi vereyim; 15 yaşında öpüşmek dünyanın en doğal şeyi.

    YanıtlaSil
  11. ezgi`ye katılıyorum bence de bu konu hakkında bilen bilmeyen herkes yorum yapıyor. bırakın biraz da rahat etsin insanlar

    YanıtlaSil
  12. Leyli çok güzel yazmışsın, öptüm lan seni:(
    Toplumumuzda kanamaya devam eden ayrımcılığın simgesini defşire etmenden niçin gocunanlar oluyor ki?.

    Hemencecik "niye her şeye maydonoz olyorsun" tepkisini veriyor "sana ne" diyor yaşamını ot gibi idame ettirenler, insan olabilmenin bazı kuralları var, yaşadığın toplumun hiç bir şeyiyle ilgilenmeyeceksen niye doğdun be ananın gözü, insan bazı olumsuzluklara tepki de verecek. güzel hoş temaları da dostlarıyle paylaşacaktır.:)

    5.3.10 tarihli Blog-postuna tepki veren bühtan zihniyetli, bu "adsız", karekteristik yazım uslubunu 16 aydır hiç bir değişikliğe uğratmamış, (ex) yorumları okursan kim olduğunu anlarsın!!!

    Sevişme teklifini geri al. Evet diyebilir, lezbiyendir belkide.:)

    YanıtlaSil
  13. Türban olayı hakkında bir şey diyemiyorum o başlı başına bir konu ya neye. (:

    Ama bağıran çağıran çocuklar yazın ciddi anlamda en çekilmez şeyi !
    Sabahın 8inde başlıyor bizim buradakiler. Aileleri gece 2ye kadar balkonlarda takıldığı için cocuklarda sokakda oluyor! Ne de olsa gözümüz üstlerinde diye. Uyu uyuyabilirsen.
    :(

    YanıtlaSil
  14. yaaaa bırak allah aşkına yaaaa bi kere 15yaşında kafası neye basıyo da kapanmayı gönülden isteyecek. aile baskısıyla kapanırlarsa olacağı bu. kimsenin içinden kapanmak geldiğinde kapanması, dinini güzelce yaşamasına bi şey söylediğimiz yok.

    destansı yorumu bırakan adsızın da bi yerlerden yarası var herhalde. ne çok anlatcak şeyi, ne çok kini varmış anasını satayım. ona minareden at beni, in aşağı tut beni şarkısını armağan ediyorum ben.

    benim kapalı o kadar iyi bir arkadaşım var ki. eğer sürekli gelse, üniversitedeki en iyi arkadaşım olabilir o derece iyi bi kız. ama kapalı bir de kötü kalpli arkadaşım var ki, ona diyecek laf yok. insanlar kapalı - açık diye değil genel olarak böyle. iyileri de var kötüleri de. sadece, işin içine türban kelimesi girdiğinde sanki kapalılara hakaret ediyomuşuz moduna girmese insanlar ne kadar güzel olucak.

    benim de amma yazasım varmış :D

    YanıtlaSil
  15. adsız'ın tarzı sert ve benden uzak elbet ama, söylediklerinin içeriğine baktığımda aynı fikirdeyim aslında.
    ezbere cümleler ve düşünceleri terk etmeliyiz bence de.
    15 yaşındayken ve şu an 25 yaşındayken benim kafam neye ne kadar basıyorsa da açılmayı seçiyorsam, her hangi bir yaşında kapanan da bunu seçmiştir/ ya da çevre koşulları öyle gerektirmiştir. tıpkı benim izmirli/ demokrat bi ailede doğup açık olmamın son derece doğal olması gibi... nasıl ki ben bu nedenle aşağılanmayı/ eleştirilmeyi hak etmiyorsam, kendi isteğiyle ya da çevre baskısıyla kapanan biri de bunu hak etmiyordur...
    ve sevgili nidaersin "yaşadığın toplumun sorunlarıyla ilgilenmek" derken? bu, bu şekilde mi yapılmalı
    *

    YanıtlaSil
  16. adsız leah a sana giren çıkan ne demişsin, peki leah ın yazısına karşılık sen neyi savunuyorsun da sana giren çıkan ne? leah da kendi düşüncelerini yazmış, senin bakış açına göre karışmamak lazım di mi. ayrıca yazım hataların falan, ne biliyim bana giren çıkan ne ama daha doğru düzgün Türkçe yazı bile yazamıyorsun sen!

    YanıtlaSil
  17. Bu konuyla alakalı yazdığım 2. yazı bu. Sanırsın her Allah'ın günü blogumda başörtüsü gündemi var. Tabi bu 2 yazı bazı insan kısmısına fazla gelebilir. Çünkü dokunulmaz(!) bir kesimden bahsediyorum. Ama biliyorum ki ne zaman ben ya da birileri bu konudan bahsetse birkaç gönüllü protestocu "sen git seviş." "sanane, sana giren çıkan ne." deyip belaltı vuracak. Ne zaman seviyeli seviyeli tartışabildik ki zaten? Geçen yazımda da "Sen sevişirken iyi mi" dendi, burada da deniyor. Ya yemin ederim hepiniz sevişin de kurtulun şu gerginliğinizden. Ananıza, bacınıza küfür ediyoruz sanki. Ne var yani beş parmağın beşi bir mi? Eleştiremez miyim ben orta parmağımı ya da baş parmağımı? Ben erkeklerden bahsediyor olsaydım onları eleştiriyor olsaydım bunların hiçbiri olmayacaktı değil mi? Olmayacaktı anasını satim, niye olsun ki.

    Onu söyleme, bunu söyleme, onu yapma, bunu yapma diyorsunuz. Niye ulan? Ben kapananlar orospu, açık olanlar namuslu mu diyorum? Başörtüsünden bahsedildiği anda yedi ceddini sikmişler gibi alınganlaşan insanlar var bu memlekette. Yazımı insan gibi okursanız özellikle son paragrafı; olanı söylüyorum ben. Yolda gördüğümü, otobüste gördüğümü, Sultanahmet'te gördüğümü. Kim gördüğümü yazmaktan alıkoyabilir beni ya?

    Ondan sonra vay efendim sen git bi seviş. Valla birini seveyim çatır çatır sevişmezsem bana da Leah demesinler. Hatta sizin için bi kere daha sevişeceğim.

    Yani çok net lan aslında. Neyin kafasını yaşıyor bu insanlar anlamıyorum. Türbanın modernleştirilip dayatılmasına ben son derece karşıyım. Örtünmenin belirli çizgileri vardır ve o çizgilerin dışına çıkılıyor olması beni son derece rahatsız ediyor. Rahatsızlığımı da özgürce dile getiriyorum.

    Ama ben sevişiyorum diye düşüncelerimi söylemeye hakkım yok değil mi?

    Gideyim bi çay koyayım ben. Belki sonra sevişirim.

    YanıtlaSil
  18. hadi hepimiz gidip sevişelim canım çekti :)
    ahaha :)

    YanıtlaSil
  19. Her bir yazdığında haklısın. Kafayı kapatmayı kapalılık zannedenler var. Senden uzak biriyse o, kendine göre dünyanın en büyük dindarı sen ise günahkarısındır. Otobüste sen arkadaşlarınla oturup bu muhabbeti yapıyor olsan, onlar dinlese sana 'kafir' damgasını basarlar. Bunlarda bu kafada yaşıyor işte.

    YanıtlaSil
  20. sevişenler sevişmeyenleri seviştirsin :D

    YanıtlaSil
  21. ben de insanım, ben de sevişmek istiyorum hayminako

    YanıtlaSil
  22. yazıyı okumadım ama yorumlar ilgimi çekti. ablacığım kim veriyor seks partisini? ayrıca gömlek-ayakkabı zorunluluğu var mı?

    YanıtlaSil
  23. ADSIZ olayı büyümesin fazla elbet herkes fikrini söylemeli ama laf sokarak bitirmemeli şimdi ben bi laf desem o adsız bunu okusa lan anladı benim kim oldumu dese nolur ?
    bırakın kim ne istiyorsa yapsın elleşmeyin
    ben de sevişmek istiyom ramazan bi geçsin hele.

    Adsız naptın kız evlenemedin bi türlü hani evleniyodun düğün ne zaman zilli ?

    YanıtlaSil
  24. @TuTsİ; ramazanda sevişilmiyor mu babacığım? iftardan sahura kadar yeterli boşluk var bence.

    YanıtlaSil
  25. ry
    elbet sevişilir de bana yetmez ki onca zaman o sebeple ramazan bi çıksın aradan full time sekşın

    YanıtlaSil
  26. önünde saygıyla eğiliyorum. büyüğümsün.

    YanıtlaSil
  27. Ezgi o kadar güzel açıklamış ki aslında adsız'ın anlatmak istediklerini.. Özgürlüğü savunan insanlar olarak aslında özgürlüğün ne demek olduğundan bihaber yaşıyoruz bence. Özgürlük kişinin bir başkasının hakkını gasp etmedikçe dilediğince yaşaması değil mi? Öyleyse "kimin nasıl yaşadığından bizene" değil midir? İsterse kapanır sevişir bu insan, isterse kapanmaz sevişmez, isterse başını kapatır kısa kollu giyer, isterse kapatmaz uzun kollu giyer gezer yaz sıcağında. Ama bu kişinin tercihidir kimse kimseyi yargılamaz. Otobüste gördüğün kızlara kızma sebebinin 15 yaşında olup da öpüşme muhabbeti yapıyor oluşları olamaz değil mi? Konunun asıl amacı o olsaydı yazarken kapalı olduklarını belirtme gereği duymazdın bence. İnsanların tercihlerine saygı duymayı öğrenmeliyiz.

    YanıtlaSil
  28. sevgili leah,
    hepimiz sevişiyoruz. rahat ol;)
    insanlar velev ki, dikkat çekmemek için değil de dikkat çekmek için kapansın. buna hangimiz ne diyebiliriz ki!!! lütfen bu açıdan bakmaya çalışın. belki, amacı dikkat çekmemek bile değil. o kadar inanıyor ya da öyle inanıyor! bu bile olabilir, olamaz mı?
    ya da dediğim gibi, aile baskısıysa, bu az şey mi. kolay mı öyle bir durum. biraz daha anlayış bence...
    bir de sana "kadın olmak" noktasında ölesiye katılıyorum,ilk yorumumda da belirtmiştim.

    YanıtlaSil
  29. adsızın da kim olduğunu bi tek kendi bilmiyo şu an ahahahahahha :D

    YanıtlaSil
  30. çok doğru katılıyorum.maalesef 'burası Türkiye' demek zorunda kalıyoruz onlar yüzünden.

    YanıtlaSil
  31. 1 O adsız ben değilim bilginiz olsun.
    adsız bir nebze doğru yazmış ama uslubu baya sert olmuş.her insanın libidosu vardır ve sevişir.yemek içmek gibi bir şey bu.ergenlik döneminde başlar ölüne kadar devam eder.sevişmeyende de açıkcası korkarım bir sorunumu var diye.ama ne demişler savaşma seviş ve biz de onu yapıyoruz.her insan gibi her canlı gibi.

    Ahmet

    YanıtlaSil
  32. sevişecez de bulamıyoz ki :P

    YanıtlaSil
  33. Ben tangalı türbanlı gördüm. Gördüğüm andan sonra hayatım büyük ölçüde değişti asdasda

    YanıtlaSil
  34. " The Air Jordan dedi ki...
    Ben tangalı türbanlı gördüm. Gördüğüm andan sonra hayatım büyük ölçüde değişti asdasd"

    yakış mı bari? :) ya arkadaşlar herkesin dini imanı kendine takılmayalım böyle şeylere bizler.çok da sikime diyip geçelim ben öyle yapıyorum
    Ahmet

    YanıtlaSil
  35. leahnin dediklerini herkes işine geldiği gibi anlıyor ama aslında demek istediği o kadar netki; bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyor, kadın ve erkek olarak hepimizde var bu dürtüler, elbetteki herkes sevişme öpüşme hakkına sahiptir ki buna kimse karışamaz zaten karışan eden de yok ama inancına ters düşüyosa yani "ziynetlerinizi saklayın örtünün denen" bi emre biat etme suretiyle türban takıp sonrada böyle ilişkiler içine girmek kusura bakmayın ama aklı mantığı olan herkse sorgulama hakkını veriyor, ben seni anladım leahhcim ;)

    YanıtlaSil
  36. yazıdaki her cümleye sonuna kadar katılıyor 'Başörtüsünden bahsedildiği anda yedi ceddini sikmişler gibi alınganlaşan insanlar var bu memlekette. ' cümlesine katılmakla beraber yerleri yumruklaya yumruklaya gülüyor ( gülmekten kendinden geçme hali) o altı kaval üstü şişhane türbanlılara onların bana baktığından beter bir şekilde gözlerimi bölerte bölerte bakıyor herkese esenlikler ve boş sevişmeli günler diliyorum efenim :))

    YanıtlaSil
  37. Ahmet'e cevap niteliğinde yorum:

    Yakışmamıştı abi. Hiç yakışmamıştı hem de. Koşarak uzaklaştım oralardan. Yerden torbasını almak için eğilmez olaydı, bileydim de torbasını alıp ben vereydim. Nerden bilirdim aq.

    YanıtlaSil
  38. leahhhh 15 yaşında neler yaptın gızz :) meraklandım şimdi nerde o anlattığın postlar link versene, bacak boyun uzunmuş bayram postunu okudum, anan plajda giy demiş:)ama gel görki 15 yaşı hala merak ediyom

    YanıtlaSil

Kambersiz düğün olmaz pek tabi ki.