15.11.10

Sefam olsun oh oh, evleniyorum.

Acaba hangi bomba haberleri duycam eve bu gidişimde diye kendimi yandan yandan hazırlamaya çalıştım yol boyunca. Çünkü her seferinde lanet haberler duydum; annem ölümlerden mi dönmedi, babamın gözleri mi görmedi, Topanyan'ın büyüme ağrıları yüzünden kıçı başı mı tutmadı, bissürü şey işte. Bunlar yüzünden yüreğim ağzıma geldi, saçlarım ağardı anasını satim. Alıştıra alıştıra söylemek yok ki. Evdeki koltuğa koyar koymaz kıçımı dan dun diye girişiyolar bana. Geldim bi soluklandım önce, oturdum koltuğa, karşımda annem babam oturuyor. Annem başlıyor bıdı bıdıya, öğreniyorum işte; sağlık sorunu yok şükürler olsun, dıdısının dıdısının dıdısı ev almış, dıdısının dıdısı danaya girmiş, dıdısının dıdısı ölmüş, dıdısının dıdısı evlenmiş, komşunun kızı evlenmiş, akrabamızın kızı evlenmiş, Aysel Teyze'nin kızı evlenmiş, Hicriye evlenmiş, Müge evlenmiş. Bütün kızlar evlenmiş de bi tek ben evde kalmışım meğersem.

Annem sağolsun tek tek düğün hikayelerini dinledim. Çoğunu önemsemedim, çünkü önemsencek şeyler anlatmazdı. Gönlü olsun diye dinlerdim sadece. Gözlerimi açar şaşkın görünmeye çalışırdım. Hicriye'nin düğününde babasının kulağında davul çalmışlar. Hı hı. Aysel'in kızı düğünde çok çirkin olmuş. Hı hı. Uzaktan akrabamızın kızının düğününe babam gitmedi diye gelinin annesi "Ben de kocamı getirmicem senin kızının düğününe" demiş. Hı hı. Müge internetten tanıştığı bi çocukla bi hafta içinde evlenmiş. Hı hı...

Ne? Ne dedin anne sen? Ne yapmış? Evlenmiş mi? 1 hafta içinde mi? Nasıl yani? Nasıl izin vermişler? Kız defolu muymuş ondan mı vermiş kızı ailesi? Ne aceleleri varmış? Gibi şaşkınlıkla sorduğum sorular sonrasında açıklama geliyor: "Çocukla internetten tanışmışlar, konuşmuşlar, çocuk Kıbrıs'tan gelmiş görüşmüşler, görüşür görüşmez de birbirine aşık olup evlenme kararı almışlar" Hasiktir lan diyorum önce içimden. Vay arkadaş yani. Bu nasıl iş diyorum. Fazla git gel masrafı olmadan işi bağlayıvermişler. Doğru düzgün tanımadan etmeden. Yok böyle bi olay. Kız bakmamış adam kokuyor mu napıyor diye, adam bakmamış kız bi işe yarıyor mu yaramıyor mu diye. Peh. Allah bi yastıkta kocatsın diyelim napalım.

Arka fonda Demet Akalın kimler kimler yuva kuruyor ben niye kuramıyorumu sanki benim için söylüyordu bu haberi aldıktan sonra. Suratımda tarifsiz bir ifade. Etrafımdaki bütün kızlar bir bir evlenirken 22 yaşında olduğum geliyor aklıma. Benim de vaktim geliyor sanki diyorum. Sonra sırıtıyorum muhtemelen, 10-15 saniye hayal kuruyorum. İçimi tarifsiz bir evlilik isteği kaplıyor. Ne alakaysa! Kaplıyor kaplamasına da ben evlilik meraklısı bi hatun değilim ki! Sinir oluyorum. Ağzımdan "Ben de evlencem yea" sözcükleri dökülüyor. Nasıl dökülüyor hiçbir fikrim yok. Lanet olsun ki her zaman esprili konuşan ben, ses tonumu düzgün ayarlayamıyorum, ciddi ciddi dökülüyor bunlar dudaklarımdan. Bilinçaltıma atmak istiyorum boku burda. Bok ye bilinçaltım.

Babam da sanki bunu bekliyormuşçasına; "Mezun olunca hayırlısıysa evlendiririz kızım seni" diyor.
Ben tabi şok önce. Sonra babamdan gazı da alınca; "Gelinliğim mini olcak kesin, bi de bebek yapıcam hemen, oh mis" diyorum.
Meğersem torun hasretiyle yanıp tutuşan bir adam varmış burda; "Biz bakarız bebeğe, sen çalışırken" diyor. Mini gelinlik umrunda değil, istiyor bi torun.
"Ne güzel olur di mi baba, sen onu Beşiktaş'lı yaparsın maçlara bile götürürsün" demiyorum tabi. "Şaka yaptımdı ben ya, fol yok yumurta yok nereye evlendircen sen beni" diyorum. Kızıyorum bi de üstüne. Çok görüyorum mürüvetimi babama. Ama bi yandan da çok hoşuma gidiyor. Erkek fatma kızını bi anne olarak görmek istiyormuş benim babam. Birazcık bastırsam belki de gerçekten düğünümde mini gelinlik giyebilirim hatta :P

53 yorum:

  1. bugün bende aynısını düşündüm tatlım.. herkes evleniyo maşşallahh.. 21 yaşındayım evet evlilik için çok erken ama insanın içi buruk oluyo sanki hiç evlenemeyecekmiş gibi..

    YanıtlaSil
  2. ben de mini gelinlik giycem kızım.
    ulan bizimkiler de ne ters aileler. annemle babama torun de, arkalarına bakmadan kaçsınlar.
    ama annem artık bensiz yapıyor planlarını. şu evi şöyle yaparız burasını böyle artık sen de evlenir gidersin.
    hee diyorum. aday adayı bile yok!

    YanıtlaSil
  3. mini gelinliiik!! :D

    babanın yaklaşımı çok hoşuma gitti yalnız leahcım, çok şirin kıyamam :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de 22 yaşındayım! Benim de etrafımdakiler yavaş yavaş uçmaya başladılar, tööbeler olsun evde kaldık söyliim ben sana! :p
    Biran önce evlenmek lazım... Ben de evlencem yeaaa! :D

    YanıtlaSil
  5. O değilde. Kıbrıstan gelip,bir hafta içinde evlenen çifte çok şaşırdım.
    Şu ebeveynlerin ''evlen artık'' ültimatomundan nefret ediyorum.. İnsanın yaşam enerjilerini alıyorlar yahu

    YanıtlaSil
  6. "kız defolu mu, adam kokuyor mu" ne biçim tabirler bunlar :S tiksindim.

    YanıtlaSil
  7. ee ne diyelim hayırlı uğurlu olur inşallah leah :)

    YanıtlaSil
  8. ahaha bana da oldu bu.. babam kısmetse olur dedi ki mümkün değil babamın böyle bir şey söylemesi..ben iyice karta kaçtım yaa neyse :))

    YanıtlaSil
  9. leb demeden: Yerim yer :*

    Cansu: Bu aralar o düşünce bende de çokça peydah oluyor ya, neden acaba :/

    French Oje'm: Bebeyim sizde torun çok, ondan kaçıyolardır. Bizimkiler henüz o duyguyu tatmadıklarından hazırolda bekliyorlar valla :D Evren senin için çok fena çalışmalar yapıyo bence, sık dişini bebek :D

    Loana: Benim babam çok iyidir ya, ben de kıyamam ona.

    Melly: Valla herkes evleniyo şu sıralar, benim öyle çok evlenme merakım olmasa da yavaştan içim gitmeye başladı. Nolcak bu halimiz bilmiyorum bebek! :)

    YanıtlaSil
  10. bilmiyorum tatlım ama depresyon yakındır! :))

    YanıtlaSil
  11. Hysteria: Ona ben de çok şaşırdım ya, şok oldum hatta. Millet koştura koştura evleniyor, ne iş anlamadım. Ben henüz mezun olmadığımdan öyle bi baskı görmüyorum ama eminim ki görürüm mezun olur olmaz. Annem-babamdan olmasa da çılgın halalarım hiç rahat bırakmazlar. :D

    Adsız: Bak adsızcım, canım benim; bazı insanlar vardır ki kokarlar, hem de çok pis kokarlar. Bu senin de benim de bildiğimiz bir gerçektir. Bazı insanlarda da kusurlar vardır, gizlenirler, bir aday bulundu mu ona yamanmaya çalışılır. Budur defo. Bi nevi ad aktarması yaptım ben orda. Sen tiksinmeye yer aramışsın bebişim. Eğer çok tiksinmek istiyorsan bende daha yaratıcı küfürler, laflar var, onlardan edeyim hep beraber iğrenelim. Mucuk.

    hissy: Kız sen nerdesin ya, twitter soruyodun bak, ben twitter açtım, yandaki butonlardan birinde, tıkla. :*

    Nunuş: Ay babalarımız bizim mürüvetlerimizi görmeyi çok istiyolar galiba kız. İnşallah hayırlı damatlarımız sayesinde mutlu ederiz onları.

    Cansu: Ahahahah delirme, depresyon neyin yasak. 45 yaşına gelenler dert etmiyo evlenmeyi, biz mi etcez yani, heç! :D

    YanıtlaSil
  12. beşiktaşlı yapma fikri hepsinden güzelmiş :))

    YanıtlaSil
  13. Selam LEah'cım,

    Gerçekten benimde çevremde evlenen evlene, yakında bütün bekarların soyu tükecek gibi. Tabiki ben hala kazığımı çakmış dimdik duruyorum, evlenmeye niyeti olup da bu kadar yavaştan alan başka da biri yoktur.
    Gelinlik konusu meslek seçimi gibi. Yani istikrar yok. Ben ilk başta çok kabarık görkemli bişey istemiştim hatta kafama mavi tüy takıcaktım. Sonra o ne öyle dedim vaz geçtim, hiç kabarık olmayan sade bir model beğenip uzun eldivenler takarım diye düşündüm. Şimdide mini gelinlik amma şirinmiş uzun duvakla şahane durucak diyorum..

    YanıtlaSil
  14. Leah bu lülülülülü'ler evlenince de bitmiyor kizim, o zamanda sunun torunu oldu bunun cocugu oldu, ev almislar araba almislar dirdirdirdirdir basliyor. Bi de evde umdugun gibi cikmayan koca var. Yani bekarlik ve ayri evde yasamak sultanliktir soyliim sana.

    YanıtlaSil
  15. rahatsız: annem fenerli, babam beşiktaşlı, ben ve kardeşim Galatasaray'lıyız. doğmamış bebeğe don biçiyoruz ama hangi takımlı olursa olsun sevinen bi taraf olcağı kesin! :)

    T.B: Gelinlik seçimi çok zor bi olay ya. Muhtemelen görmüşsündür ama Alışveriş Cini düğün yazıları yazıyor. Gelinler düğünleri hakkında tek tek ayrıntı, telefon numarası bile veriyorlar, eğer görmediysen inanılmaz yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Mini gelinlik benim hayalim uzun süredir. Dilediğim gibi dans edebilmeliyim düğünümde, o koskoca gelinlikle olaylar çok zor olur, o sebeple mini gelinlik ideal! :D

    Black Pearl: Ov bebeyim, biliyorum bunları ama o düğün telaşı, ne bileyim cicim ayları çok güzeldir eminim. 2 heves edeyim sonra geçer zaten bu merak :P

    YanıtlaSil
  16. Çocuk elbet bir gün doğru yolu bulacaktır;) Fenerbahçe ;)

    YanıtlaSil
  17. 88: Herkesin yolu ayrı valla ama eğer annesinin izinden gidersi her türlü Galatasaraylı olur. :D

    YanıtlaSil
  18. bende bu aralar seninle aynı hisleri paylaşıyorum hemde 22 yaşındayım ve evet evet erken daha diye kendimi kandırıyorum. dün gece rüyamda eskilerden bi tanıdığım! evlenme bile teklif etmeden bizim için 11.11.11 e nikah tarihi alıyordu bende diyordum ayy erken değil mi hahay ama götüm tavanda tabi sözde karşı çıkıyorum neyse sonra uyandım tabi :))

    YanıtlaSil
  19. Kız üniversite okumadıysa liseden belli bi süre sonra, üniversiteyi okuyorsa bitirip işe başladıktan sonra hemen evlenmesi gerek der annem :) Kadın çok planlı programlı çalışıyo kızlar için.. erkeklerde durum daha kötü okul-askerlik-iş-belli miktarda para + evlenmek için kız :) erkek olmak zor zanaat :)

    YanıtlaSil
  20. İrma: Uh, en uyanılmıcak zamanda uyanıyoruz ya, o en kötüsü işte. :D

    Bir İnce Ses: Onu sadece senin annen demiyor, bütün anneler diyor galiba, mahalle baskısı bile oluşturuyor burdakiler, azıcık zorlasalar voltran bile oluşturabilirler yeminle :D
    Erkek olmak da kadın olmak da ayol, ne olcak bizim bu halimiz bilmiyorum ben. :D

    YanıtlaSil
  21. Anam geçenlerde birinden bahsediyor uzattıkça uzattı mevzuyu meğer bir kız varmış onca lafın sonunda sordu ne dersin ? okurken hatırladım güldüm.O kız 26 yaşında 11 yaş küçük benden kimbilir neler geçmişti kafasından beni anlatıkları zaman,yaş geçiyor artık ne çıkarsa bahtıma mı dedi,Aman evleneyim kocam evim veletlerim olsun mu,
    Belki defo felan derin yaralarını sarmasını umduğu bir can simidi :/

    Kanmayın gelinliği ile dolaşan pıtırcıklara.
    Evlendikten sonra bile hala gelinlikçilere gözü takılan eş gördü bu gözler gelinlik hastası kız milleti :p

    Elbet birgün evlenin mutlu olun sevdiğiniz kişi olsun her zorluğa hakikaten katlanın birlikte yaşlanın.
    Ama acele etmeyin evlenmek için

    Lee bir dahaki eve gidişinde sizinkiler zart diye bir koca adayı bulurlarmı ne :)

    YanıtlaSil
  22. bende 19 yaşımdayım ama arkadaşlarım evlendi çocuk bile yaptılar düşün artık :D dünyanın çivisi çıkmış aldırma gönül aldırmaaaa

    nyks

    YanıtlaSil
  23. başlığı görünce "oha noluyoruz evleniyomuymuş ne!" falan oldum kalbime iniyordu bir an.Yok ya bu kadar uzak kalmışım blog aleminden bir gittim geldim biri nişanlanmış biri de evleniyorum diyor diye düşünüyordum ki yazının devamında kendime geldim.Mini gelinliği destekliyorum ve hatta ben de kendim için istiyorum :D

    YanıtlaSil
  24. Dün bir dükkana girdik; annem babam ben. Babam işini halletti çıktı hemen, biz ikimiz kalakaldık. Annem kıza "evli misin?" diye sordu, kız da annem herhalde "aman kızım oğluma alayım seni" diyecek falan sandı, "ehi ehi yok efendim bekarım" dedi. Annemin cevabı: "Bak gördün mü şekeri aldı gitti eşim bizi unuttu, evlenince böyle oluyor. Ona göre düşün taşın evlenme, bekarlığının tadını çıkar."

    YanıtlaSil
  25. Tutsi: Annem sevgilim olduğunu biliyor, hatta pek bi seviyor Yumuş'u öyle bir şeyi hayatta yapmaz. :)
    Ya ama hatun milleti vitrin hastası, ne görse bakar :D

    hemera-nyks: Ne aceleleri varmış ki bunların :/ Aaaa. :/

    Oath: hepimiz mini gelinliklenelim öyleyse! :) Bu aradda kim nişanlanmış ya, ne kaçırdım ben :)

    francesca mckennitt: Şöyle bi 15-20 sene geçnce dediğin gibi oluyor da, hemencecik olmaz belki o ya, bi umut :D

    YanıtlaSil
  26. valla millet nasıl öyle evlenmiş patır patır şaşırdım bu devirde evlenmek çok zor , dünya kadar masraf??

    YanıtlaSil
  27. Leahcım süper bir yazı olmuş;)

    Annen demek öyle ballandıra ballandıra anlattı ki sen de birden isteyiverdin:D

    Hayırlısı olsun ama ben de çocuk istiyorum yeaaaa

    YanıtlaSil
  28. Judy Abbott: Ya burdaki insanlar çok acayip cidden bak. Kızlarını resmen satıyorlar. Başlık parası falan yok ama erkek evine kaktırıyorlar bütün masrafları. Anlamak mümkün değil. :/

    Mia Wallace: Ben de evlilikten ziyade bi tane tatlı mı tatlı bebişim olsun istiyorum ya. Hakkımızda hayırlısı kuzucum. Hayırlısıysa olur. :*

    YanıtlaSil
  29. otur okulunu bitir bakıyım sen önce aaaaa :))

    YanıtlaSil
  30. Hiç Titremesin Ne Elin Ne Yüreğin, Sil Gitsin !

    Defolu defosuz, kokulu kokusuz, mini maksi. Ne farkeder!
    Yakıştırmak çok kolay da? ya, sonrası!
    İyi bayramlar.:))

    YanıtlaSil
  31. Okul var daha. Mini gelinlik fikri çok hoş. Tebrik ettim bak.

    YanıtlaSil
  32. aman 22sin daha dur bi 8-10 sene daha:)

    YanıtlaSil
  33. İyi bayramlar Leahcım!
    Tabakhaneye b.k yetiştirememek korkusuyle evlenelim sevdiklerimizle ya,.sonrasında dedelerde bayram yapsın sevsinler torunlarını kuçakladıklarında:))

    Ama,bebeğe biz bakarız diyenler değil mi? olmayan altyapısını bebe atıklarıyle tıkayanlar İstanbul'un('

    YanıtlaSil
  34. aynı şeyden bende muzdaribim annem aman bunun kızı evlendi şunun kızı çok güzel yemek yapıo bitmio liste... aman kilo aldım desem iş yap zayıflarsın diyen bir anneye sahibim:)

    YanıtlaSil
  35. aynı şeyden bende muzdaribim annem aman bunun kızı evlendi şunun kızı çok güzel yemek yapıo bitmio liste... aman kilo aldım desem iş yap zayıflarsın diyen bir anneye sahibim:)

    YanıtlaSil
  36. Bak şuraya yazıyorum, o bok atıp durduğumuz Müge, Kıbrıs'tan gelen çocukceğizle çok geçmeden düzine düzine çocuk yapar, birlikte sık sık tatile çıkıp Facebook albümlerini doldururlar, son derece mutlu mesut bir evlilikleri olur. Çünkü şu ana kadar kime "ay ne salak kız ya, bunların evliliğinden cacık olmaz ayol" gözüyle baktıysam, o çiftin mutluluğundan yanlarına varamadım yemin ederim :D
    Mutluluğun anahtarı Mügelerde yani Leah'cım. Boşuna çırpınıyoruz :)

    YanıtlaSil
  37. küfkedisi: Tabisi kraliçem, okul bitecek ondan sonra ne olursa olacak yup!

    Adsız: İyi bayramlar! :)

    Bir ÖSS Macerası: Evet 2,5 sene kadar var bitmesine :)
    Nasıl bi maceraymış diye bloguna bakayım dedim ama ulaşamadım :/

    Nida: Tatlı su balığım yorumunun yarısı gelmemiş herhalde :/

    Minie: Önceden ben de hiç iş yapmazdım, tek başına yaşayınca yapmak zorunda kalıyosun çünkü evin kendi kendine temizlenmediğini anlıyosun! :) Gerçi memlekete geldiğim zaman annem hiç iş yaptırmıyo prensesmişim gibi davranıyo ama kıyamıyorum hiç ona, yaşlanmaya başladılar artk.. Bu arada annem de sürekli hemşire arkadaşlarının kızlarını över dururdu bana, Selin şunu yapıyo, Gözde bunu ediyo diye, bi dönem sonra geçti :)

    schrödinger'in kedisi: Var ya çok doğru diyosun fıstık, fazla bilinçli olmak iyi değil. Ben biliyorum diye geçinip duruyoruz ya aslında bi bok bildiğimiz yok hepsini Mügeler, Ayşeler, Fatmalar biliyo biz değil! :)

    YanıtlaSil
  38. Geçen gün arkadaşlarımın hayatlarını incelerken hepsinin birer ciddi ilişkisi olduğunu görüp, kendimin hala macera peşinde koştuğumu hatırlayınca, Demet Akal'ını sevmeme rağmen o şarkısı arka fon olarak çalmaya başladı ve tüm gün devam etti. İki ablam var daha onlarda evlenmedi, onlar böyle düşünmezken bana ne oluyor lan demeden edemedim.

    YanıtlaSil
  39. Leahcım! "Empfindlich"sin farkındayım ama 16 kasım 11.43 ilk yorumum,( de-da ) lardan da bahis etmştim! kaybolmuşsa suçlu; Tatlı-su-balığı mı:'(

    YanıtlaSil
  40. :s nasi hadi behhh ohh lilililiiiii :)

    YanıtlaSil
  41. laliş: devir değişti artık ya, sıralama falan kalmadı. Evlenebilen gidiyor önden :P

    Nida: "Tatlı su balığı" bana çok sevimli bi sıfatmış gibi geliyor Nidacım ya :')

    LoLLa: Bi şey anladıysam arap olayım Lolla :D o zaman lülülülülülü :D

    YanıtlaSil
  42. ben dansöz kıyafetine benzer bi gelinliği tercih edebilirim oynaması kolay olur :P
    yazında hayli keyifliydi leah'ım :))

    YanıtlaSil
  43. 22 yas ne ki daha dur ne acelen var ben 27 yasimda evlendim hic de evde falan kalinmiyor yani ;)
    Yasa hayatini birazcik, sorumluluk altina girmek icin herkesin bu kadar acelesi ne onu anlamiyorum :)

    YanıtlaSil
  44. bendis: Ya ben de çok oynarım ama dansöz kıyafetine gerek yok yavrum biraz zarif olalım :D Mucuk bebek

    A-H: elde edilemeyenin cazibesinden kaynaklanıyor herhalde bu evlilik sevdası A-H :)

    YanıtlaSil
  45. 28 deyim düğünüm tam 1 ay sonra da acaba erkenmi diorum.daha 22 de neler duyuyorum senden yeaa

    YanıtlaSil
  46. Doz Büyücüsü: Öncelikle hoşgeldin, sonrasında kocaman mutluluklar dilerim sana ve nişanlına. :)
    Ya ama bi kere heves ettik burnumuzdan getirmeyin pilis :D Geçer zaten, evlilik sevdalısı değilim ben :P

    YanıtlaSil
  47. hiç evlenesim yok desem de aslında ben de her anlamda benimle uyumlu biriyle ömür geçirmek isterim lan... yazını okuyunca farkına vardım... :)

    YanıtlaSil
  48. 6 üstü kadın daki Lethe nişanlanmış! Son yazısında öyle yazıyor.Cık cık cık okumadın mı yoksa :D

    YanıtlaSil
  49. ben uzun giycem gelinliğimi ulen tül tül yerlere kadar :)) alan var da sanki anasını satayım gelinlik yazıyorum burda. ben de gelcem düğününe haberin olsun bak

    YanıtlaSil
  50. Deli Paratoneri: Kim istemez ki! :')

    Oath: Uzun hatta çok çok uzun süredir okumuyorum 6 üstü kadını. Lethe iyidir, okutur kendini. Kocaman mutluluklar öyleyse ona!

    Mystery: Sana 2 metre kuyruk diktircem o zaman ben hahahah :D
    Buyur gel anammmmmm sensiz olmaz ki! mucuk! :*

    YanıtlaSil
  51. Leah sen 11 ocakta falan dogmadin dimi...

    YanıtlaSil
  52. T.M: Yok doğmadım, neden ki :)

    YanıtlaSil

Kambersiz düğün olmaz pek tabi ki.