10.8.13

El öpenleriniz çok olsun


Sevgili tel kadayıflarım, hepiniz bol harçlıklı, bol huzurlu, çok kalabalık cümbür cemaat bir bayram geçiriyorsunuzdur umarım. Şimdi nerde o eski bayramlar deyip kafa ütülemeyeyim ama bizde anneanneler, babaanneler bu diyardan göçünce bayramlar bayram gibi değil artık. Herkes bi yerlere kaçtı, kimse evinde misafir bile beklemiyor, yazlıklarda bayramlar kutlanır oldu. Ben bile memlekette değilim şu an. Babam yanıma geldi, annemle kardeşim yazlıktalar. Öyle yarım yamalak bir şey olduk, çarpık kentleştik, çarpık bayramlaştık.

Bu yazı sanırım özet gibi bir yazı olacak çünkü bildiğiniz ya da bilmediğiniz üzere çok monoton bir hayata adımımı attım. Sekiz buçuk beş buçuk çalışıyorum. Jet hızıyla bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Algılarım sürekli açık olunca çok efor sarf ediyorum bu yüzden de çok yoruluyorum. Şirket Gayrettepe taraflarında olunca öğle yemeklerine çok para gidiyor. Önceden Multinet'te para biriktirirdim lan ben. Sevgilime bu paralarla Tavacı Recep Usta'da yemek ısmarlamışlığım var yani. Şimdi ay sonunu kredi kartından tırtıklayarak yicem zannımca. Göt göbek aldı başını gitti zaten. Kendimi işe yürüyerek gidip geliyorum sabah sporu oluyor, akşam sporu oluyor diye avutuyorum ama o da yalan oluyor amk. İlk bir hafta gittim geldim yürüyerek ama zabaalan götüm yemiyo yürümeye, biniyorum otobüse. Akşam üstü yürüyüp geliyorum. Bu arada her gördüğüm elbiseyi (ki dizin hemen üstünde biten elbiseleri görmek inanın çok zor) alasım geliyor. O değil de neden çok zor böyle üsturuplu, yolda yürümelik elbise bulmak ya. Valla ağlayasım var.

İş konusunu geçersek tatlı su balıklarım askerlik hemen sıraya girer. Askerliğimizin bitmesine 37 gün kadar kaldı. Başlangıçta hır gür olmadan nasıl gittiyse şimdi de tam tersi. Allahım nasıl didişiyoruz adam çarşı iznine çıkınca belli değil. Sonuç iki taraf için de kırıcı oluyor ve bildiğin yıpranıyoruz. Allaam bitsin artık kafasındayım. Bu kavganın gürültünün askerlik sonlarında artması normal mi bi deyin bakam bana. Yeminle şiddetli geçimsizlik yaşıyoruz ya. Askeri mahkemeye çıkcaz yakında o derece.

Askerlik konusundan kem göz konusuna gelelim beş karbonlu riboz şekerlerim. Siz diyin göze gelmek, ben diyim göte gelmek. Öyle böyle değil. Bitakım insanların işe girmemle beraber atağa geçmelerine inanabilemezsiniz çocuklar. Belki hatırlarsınız ben salya sümük hastayken 'Staj yaptığın şirket sana sağlık sigortası yapıyor mu' diye soran benim de 'Sağlık sigortasını geçtim burnumun sümüğünü bile siliyolar' diye cevap verdiğim bi çocuk vardı sınıftan. Benim bu şirkete girdiğimi duymasının hemen ardından yönetici adayı pozisyonu için mülakata geldi. Bana hiiç haber vermek yok ama. Sanki ebemle görüşecek amk. Sanki olumsuz bi etkim mi olcak dese ki Liya ben geliyorum diye. Demedi de. Benim hiiç de bi şey dememe gerek yok gerçi yönetici direkt olumsuz görmüş çocuğu. .

Bu arada benim Muzo'yu garantinin bitmesine beş kala garantiye yolladım ve eski bilgisayarıma kaldım. Onu 5 yıl kadar nasıl kucağımda taşımışım bilmiyorum. Bildiğin öküz gibi laptop. Kağnı gibi olmasını da saymıyorum. Resmen sabır levelimi geliştirmiş level 45345835 olmuşum.

Bi de saçlarım çok hayvani dökülüyor la.
Kafası kel kalmaya ramak kalan Leah bildirdi,
Bu bayram da beş kuruş harçlık alamadım çocuklar.


9 yorum:

  1. senin hayat gene dolu dolu.Bu arada askerliğinizin bitmesine de ramak kalmış.Resmen bitirmişiniz hayvan gibi günleri.Dönünce her şey yoluna girer umarım.

    YanıtlaSil
  2. İnsanlar ne garip, senden fazlası varki o girmiş bi' düşün kendini rezil etmek niye, manyaklara bak ya. Ama ilahi adalet olmuş, iyi olmuş.

    Onun dışında bayramlarda yazlıklara giden kesime biz de dahil olanlardanız ve resmen çin işkencesi. Üstelik bu sene babaannemlerde itin atın öldüğü yerden yazlık aldılar 50 km bi uca, ordan anneannem 65 km geberdik bayram bayram ya.

    İşin hayırlı olsun, asker sevgiliye de az sabır gelince her şey düzelecektir :)

    YanıtlaSil
  3. Bol özetli yazıları çok seviyorum.
    Böyle arkadaşlardan uzak durmak lazım. Hepsinin köküne kibrik suyu.
    Askerlik ile alakası var mıdır bilmem ama şu sıralar çevremdeki herkes şiddetli geçimsizlik yaşıyor. Sıcaklara bağlıyorum bu durumu. Sizinki de askerliğin gerginliğindendir. Gelince her şey toparlanır, sıkma canını.

    Bu bayramı yine beş parasız bitirdik.

    YanıtlaSil
  4. performansın süperrrr gene,saç için çam terebenti kullan iyi gelir saç derisine elinle yedir iyice sonra yıka istersen şampuanının içinede dökebilirsin.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Vallaaaaa be cekmıssın kuuzm sen bende zincirlikuyudan akmerkeze yürüyerek gidiyorum spor niyetine ;) kim etilerde ofis alırkı ya la diye de cok sinirleniyorum arkdasımla ıkımızın kus kadar midesi oldugundan o corbalarınızı alıyor bende saglıklı bısı akıyorum kalıyormu sana sodexo valla cookshopuma ıkı kez gıtmeyeyetiyor ;p kuuzm askerlık olayı yasamadım ama abim ve ex on senelik swvgilisi buyuzden ayrıldılar aman diyim kem gözlere ;) yeni işin hayrlı olsun gayrettepe için tahminde bulunayım mı ;)

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar;
    Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    1701. takipçiniz benim.
    Bu arada çok hoş bir çekilişim var, kaçırmayın derim :)
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil
  7. askerlik biter kavgalar biter yada daha beter olur.askerlik psikolojisi.
    istanbulda bayram bitmiş.anadoluda belki hala devam eden adetler vardır.

    YanıtlaSil
  8. Askerlikle ilgili tavsiyem konuşmalarınızda ben dışarda rahatım takılıyorum mesajı içerecek her türlü kelimeden kaçının çünkü son zamanlarda ciddi bir sıkıştırılmış daralmış insan psikolojisi oluyor ve ne derse desin he deyip geçin kaybetmek istemiyorsanız tabi... Ben kocamı evliyken askere yolladım ve eski sevgilimden de askerden dönüşte ayrıldım tecrübe tavan yani;)

    YanıtlaSil
  9. Natura vital isimli mucizeyiş tavsiye ediyorum şekerim 1 yıldır saçlarım ahenkle dans ediyor :P

    YanıtlaSil

Kambersiz düğün olmaz pek tabi ki.