23.3.13

Okumalık blog yazdım.

Kurabiye yanaklı tontiri minnoş Liya'dan hepinize selamlar. Artık kabıma sığmıyorum çocuklar. Yeteneksizsiniz'deki Baha Bayırlı gibi dobiş, tombiş oldum. Torunlarım olsa kucağıma alır tam bir örnek anneanne/babanne olurum. Hatta erkek olsam tam bir Noel Baba olurum. Mezuniyet kapıda. Fotograf çekimidir, elbise seçimidir, odur budur derken zaman hızla geçecek. Ben fotograflarda yine devasa çıkacağım. O fotografla annemin salonunu süsleyeceğim, gelen misafirleri kepimle selamlayacağım. O fotograf çok önemli çocuklar. Toplum karşısına çıkıyoruz o kepli fotografla biz. Un kurabiyesini hüpleten gerdanı geniş hanım teyzeler süzüm süzüm süzecek, çayını yudumlarken 'ee sizin kız ne yaptı' diye sorup çekiştirecek bizi. Vizyonumuzu, misyonumuzu geniş tutmamız gerek.

E bi de sevgili askere gidecek. Onun psikolojik hazırlıklarını yapıyoruz. Beni uzun döneme hazırlamaya çalışıyor benimki. Nisanda az asker alınıyormuş, bu da mühendis olduğundan uzun dönem çıkma ihtimalini aşırı yüksek görüyor falan. Böyle boktan boktan şeyler. Ankara'nın batısında olduğu sürece uzun dönem çok koymaz diye düşünüyorum ama şans işte bu işler. Hiç belli olmaz. Her türlü en az 5 ay en fazla 1 sene götüm götüm bekleyeceğim. Geldiği zaman da benim olacak fıstık, binicem üstüne vurucam kırbacı vurucam kırbacı. Hahahahah.

Bu aralar iyice sapıttım. Türkçe'ye yeni söz öbekleri kazandırmaya başladım. -Melik, -malık ekini ota boka ekleyerek tamlamalar yaratıyorum. Bkz: İzlemelik dizi, okumalık kitap, yemelik yemek, giymelik elbise, içmelik kola, mıncırmalık bebek. Sonsuza kadar türetiyorum böyle. Lafın arasında da söylüyorum, böeeyle bakıyolar haklı olarak. Olsun ama ya hem şişman hem sempatik oldum artık. Tarzım bu.

Geçen gün evdeki makyaj malzemelerinin, kozmetik malzemelerinin %90'ını çöpe attım. Resmen istiflemişim, elim gitmemiş dokunmamışım ya da onlar mitozla çoğalmışlar, yükselen bi grafik izlemişler. İnanamadım koca çöp poşeti doldu. Üzerinde son kullanma tarihi olmayan her şeyi fırlattım attım. Hiç acımadım. Amına kodumun götleri ürünlerin üzerine üretim tarihini geçtim son kullanma tarihi denen dünyanın en önemli şeylerinden birini yazmıyor ya. Böyle bir şey olabilir mi? Nerden bilcez ürün bozulmuş mu bozulmamış mı, taze mi bayat mı. Allahın cezaları ya. Faturaları mı biriktirelim, ürünlerin kutularını mı saklayalım, her aldığımız ürünü bir kenara not mu edelim. Beni çileden çıkarmayın ülen. Neyse şimdi azıcık eşyam var. Çok mutlu, çok huzurlu.

Sonra hunharca Candy Crush oynamaya devam ediyorum. Iphone'um olsa feriştahına kadar ilerlerdim ama işte yokluktan sağdan soldan can bekliyoruz. Yolda görsem utanmadan söylerim can yolla lan bana diye. Zaten bi kemik kadrom var sürekli paslaşıyoruz. Resmen birbirimizin destek ekibiyiz. Allahım işsizlik bana neler yaptırıyo böyle ya. Çıldırcam az kaldı. Gerçi çıldıran arkadaşlarım var bak. Kızın telefonu şu an 22 Haziran 2013'te. Düşün bak can gelsin diye telefonunun saatini, tarihini ne kadar ileri almış. Delirmiş ayol, çıldırmış.

Başka ne anlatsam bilemedim bak. Çenem fazla düşük değil şu an. İzlemelik dizi bulayım da izleyeyim. Siz de okumalık yazımı okumuşunuz çok tatlısınız canlarım benim, candy crushta level atlarsınız inşallah tez zamanda.

Bodrum'a selam, Bodrum'a selam!




11 yorum:

  1. en tatlı leah canımın içi ne güzel yazı olmuş ya keşke biraz daha uzun olsaydı!

    öncelikle umarım sevgiline kısa dönem askerlik çıkar!

    sonracıma ben 75. leveldeyim ama daha görmeden 77den korkar oldum leah nası geçicem bilemiyorum. hoff aynen bi iphone'um olsa her dk oynardım ama böyle zor oluyo ve o kemik arkadaş grubu bende de var. can alıp can gönderiyoruz. gel leah senle de canlaşalım ihih :)


    o ek katmalar bende tonlarca var. ohooo. neler neler hatta farklı kelimeler. mesela "landı" eki.

    - aa kırmızılandı (kırmızı ruj süren ablama demiştim) whatsaplandı (whatsapp indiren kuzenime) iphone'landı... gibi :D

    umarım iphone'larımıza kavuşuruz. ayrıca bodruma selam!

    YanıtlaSil
  2. Okumalik yazi yazma konusunda cok basarilisin lan, tekrarliyorum ama kitap yazma fikrini bi dusun sen, bene basarili olur.. Kilo aldim diyon da bence hic de almamissindir sana oyle geliyodur, spor noldu gitmiyon mu artikin ? Birakma bence onu ya iyiydi o spor olayi nebileyim herturlu faydali meret..

    YanıtlaSil
  3. Sabah sabah hiç güleceğim yoktu.Çok enerjik bir yazı olmuş.Zırt pırt abuk subuk tamlamalar yapan biri olarak seni iyi anladığımı da belirtmek isterim (bknz keçimtrak) :))))

    Devamını bekliyoruz .)))))))

    YanıtlaSil
  4. senin bu tonton nineli yazını huysuz bir ihtiyar gibi beğenmeyesim, mızmızlanasım vardı fakat çok tatalı olmuş, tam okumalık yazı olmuş :D

    öpemem şaşkın!

    YanıtlaSil
  5. İşte hayatıma renk katan bir okunmalık yazın daha! Candy Crush'u merak ettim şimdi bak. Benim de canım baya sıkılıyor bu aralar:( acaba oynasam mı ben de. Gerçi ders kitaplarım bana bakıyor, ben onlara:))) ayrıca o son kullanma tarihi konusunda yalnız olmadığıma sevindim, vallah billah.

    YanıtlaSil
  6. :)) Benim facebookumu kullanarak kocam da oynuyo. Sana can gönderelim nası oluyo bilmiyorum ama :)

    YanıtlaSil
  7. aahaaha iyice çizmişsin sen tahtayı, acilinden cilalamak lazım onu:))
    ben de o -melik -malık ekini her boka eklerim. zaten şu Fırat yüzünden hayata bakışım, cümle kuruşum, konuşma şeklim her bişeyim değişti. Fırat gibi sevmelik oglumuz olsun bence, seninki askere gitsin gelsin, aynı zamanlarda yapalım heehehe :P

    YanıtlaSil
  8. Leah o Candy Crush'ın Allah belasını versin! 140 gibi lanet bir yerde takıldım kaldım. Aynı takılmayı 70'de de yaşamıştım.

    Not: Türkçe'ye olmadık şeyleri bir tek sen katmıyorsun yani yalnız hissetme diye söyledim.

    YanıtlaSil
  9. ahahahahha...sen tam mıncırmalık bi deli olmuşsun, gel buraya da azcık mıncırayım seni sonra gidip izlemelik dizi mi izlersin, okumalık kitap mı okursun, delirmelik yazılar mı yazarsın sen bilirsin :D :D :D

    YanıtlaSil
  10. Şans eseri tıkladığım bloguna hayran ve ötesi oldum ki sınava çalışmak yerine yazılarını okuyorum... ^^
    Ayrıca o durumun aynısı bende de söz konusu olmuştu ö.Ö
    Hatta daha ileri gidip -ımsı , -imsi eklerine geçmiştim Bknz: kolaymsı, şekerimsi , acayipimsi ... *-*

    YanıtlaSil
  11. okumalık yazını pek beğendim. Baha gibiysen çok sempatiksindir emin ol:))

    YanıtlaSil

Kambersiz düğün olmaz pek tabi ki.