8.3.13

Biraz benden bahsedelim

Havanın ısınsam mı soğusam mı, yağsam mı yağmasam mı bilemediği günden hepinize selamlar kadın kızlarım. Bugün Dünya Kadınlar Günü. Emekçi kadınların günü. Koca parası yemeyi'emek' olarak gören kadınlar hariç tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Aslında kutlanması gereken bir gün değil bugün. Ciddi anlamda efor sarf edilmesi lazım bazı farkındalıkların kazandırılabilmesi için. Umarım sadece kadın olduğu için, güçsüz olduğu için ona dayak atan tüm insan müsvettelerinin başına binbir türlü bela gelir. Normalde beddua etmesini de zerre sevmem ama hak eden tüm insanlara bunlar müstehak.

Bugünün adına pek çok şirket kadın çalışanlarını şımarttı az da olsa. Kimisine home office çalış dedi, kimisine kocaman bir gülümseme yaratan paketler verdi kimisine de başka türlü şeyler. Ama bugünün hatrına pek çok mağazadaki indirimi de unutmamak lazım. Açıkçası epey de talan etmişliğim var hani. Sefam olsun ayol. Bir alana bir bedava mı dersin, %50 indirim mi dersin alayının hakkından geldim ha.

Benim hayatımda zerre aksiyon yok epeydir de bloga yazmadığımdan bildiğiniz üzere. Sevdicek askere gidecek, onun stresi ilişkimize yeni bir boyut kazandırdı. Önceden mütemadiyen tartışırdık şimdi gün aşırı tartışıyoruz.

Sonracığıma göbeğim ve yüzüm davul gibi şişmeye devam ediyor. Spor salonuna olan üyeliğim tamamen bir yalandan ibaret gibi. Ne zaman aklıma spor gelse 'gitsem gidemem kalsam kalamam sevsem sevemem şaştım bu işe' diye mırıldanıyorum.

Saçlarım tam orta boy oldu bir boka benzemiyor ayıptır söylemesi. (Resimdeki saçın tam olarak 3-5 parmak kısası. Dalgalarım na böyle) Salsam Barış Manço gibi oluyorum toplasam 55 yaşında güne giden teyzeler gibi hissediyorum. Her an saçlarımı CHP kadın kollarındaki teyzeler gibi kestirebilirim. O boy iyi. Zaten hava kirliliği sebebiyle kendimi eve kapatasım geliyor. Duşa giriyorsun misler gibi oluyor saçların sonra akşam dışarı bir çıkıyorsun kafan bildiğin is kokuyor, pis kokuyor. Resmen ağlayasım geliyor o pis koku burnuma geldiğinde.

Şu sıralar obsesif oldum çocuklar. Özellikle İETT otobüsüne bindiğimde kendimi inanılmaz pislenmiş hissediyorum. Birtakım insanlarla dibiş dibiş gitmemizi geçtim, o tutunacak yerlere dikkatle bakınca resmen kapkara kirleri görüyorum ya 'allaaaam sana geliyorum' diyorum.

Beynimin kesinlikle bir playlist olduğuna inanıyorum. Candy Crush oynarken müzik dinlemiyorum ama beynimde sürekli şarkılar çalıyor. Yıldız Tilbe'sinden Yasemin Mori'sine kadar. Bu arada Candy Crush'a çılgınlar gibi sardım. İşsizlikten deli divane olduğumdan mütevellit baya vakit geçiriyorum sayesinde. Yalnız bi sorun var, gözlerimi kapattığım zaman bile şekerleri patlatıyorum. Delicesine oynuyorum çocuklar. Bildiğiniz hırs yaptım. Normalde hırslı bir insan değildim ama bu Candy Crush saga benim kişiliğimi bile değiştirdi. Şu an eşsiz bir hırsım var. Gerile gerile kasıla kasıla oynuyorum.

Ara sıra derslerde sıkıldığımda sağa sola çomak gösteriyorum kızları kikirdetiyorum. Bi çomağa böylesine kikirdiyolar inanamıyorum. Nasıl da dangalakça bir şey halbuki. Ara sıra da hocalara ukalalık yapıyorum.  'Niye bekliyoruz böyle sessizce' falan diyorum. Hocalar da 'Sessizliği anlamlandırmamız gerekiyor' falan diye başlıyorlar. İçimde fırtınalar kopuyor tabi o sırada. Ne anlamlandırcam sessizliği be, anaaa.

Bak mesela şu hayatta en özendiğim insanlar sıralaması yapmak istersem birincisi dünyayı delicesine ülke ülke dolaşanlar olur, ikincisi de tüm siyasi olayları bilip tarihi çılgınlarcasına tartışanlar olur. Nasıl özeniyorum nasıl kıskanıyorum anlatamam. Bi olaylar anlatıyor hoca, ben bi aydınlanıyorum bi ışıldıyorum anlatamam size. Işığı görüyorum ya bildiğin. Çok güzel bir şey ama harbiden ha. Ama gözlemlerime göre erkekler tarihe kadınlardan daha çok ilgi duyuyor. Ben de her şeyi bilsem çok iyi olur.

Uzun süredir yazmayan Liya bildirdi.

10 yorum:

  1. Bende sardim Candy Crush'a! İlk defa da bir oyuna sariyorum, hem kiziyorum kendime oyunda vakit geciriyorum diye hemde oynuyorum iste :))

    YanıtlaSil
  2. dünyayı dolaşmak?? tanrım o hepimizin hayali :D saçlarımız aynı boyda benimkiler çok feci kabarık nasıl mal gibi belimdeki saçları gidip o boyda kestirdim bilmem ama bir daha bu kadar kısa kestirirsem iki olsun umarım saçlar çabuk uzar :O

    YanıtlaSil
  3. Candy için bi taktik can bitince telefonun saatini ileri al :)
    Saçlar için bi taktik dax supergro ;)
    Ve sakın kestirme ben yaptım pişmanım

    YanıtlaSil
  4. Birincisi yazids hic kufur yok lan bi yavan geldi :) ikincisi az once candy crush indirdim, bakalim beni ne hale sokacak bu oyun :))

    YanıtlaSil
  5. Ben de sardım Candy Crush'a ! Nasıl zamanımı alıyor anlatamam, kendime bir dur demem lazım.

    YanıtlaSil
  6. hahahaha çok iyi geldi gece gece süpersin:)

    YanıtlaSil
  7. leah'ım çok tatlı yazmışsın ya sanki sen böyle karşımıza geçmiş anlatıyosun gibi olmuş :)

    ayy! candy crush ya aynen gözümü kapatınca ben de öyle oluyorum hep gözümün önüne geiyorlar hatta ben de yazmayı düşünüyorum bunu :D

    YanıtlaSil
  8. "Koca parası yemeyi'emek' olarak gören kadınlar hariç tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. " Heh işte olayın özü bu cümlede Leahcım. Sanki çalışan kadınlar ev işi yapmıyormuş gibi "ama biz ev işi yapıyoruz" cümlesini kurmak inanılmaz kolaya kaçmak oluyor. Hadi annelerimiz zamanında kadının çalışması çok yaygın değildi. Ama şimdi atıyorum sen 20 yaşındasın, gücün kuvvetin yerinde, kafan da azbuçuk çalışsın yeter ee niye evde oturuyorsun? Modern görünümlü ev kızı doldu ortalık resmen.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş çok samimi :) Güldürdünn beni :) Çok doğalsınnn

    YanıtlaSil
  10. o zaman sana şiddetle Habertürk'te Murat Bardakçının sundugu "tarihin arka odası" programını izlemeni öneririm beybi görl. program bildigin ninni tadında insana huzur verirken bi yandan da anlattıkları her konuda ayrı bi aydınlanma yaşıyosun. ben gerci yarısında uyuyakalıyom o ses tonlarının tatlılıgı yüzünden ama olsun, önemli olan katılmak :D
    bide benim saclarım da o orta boy denen boktan kıvamda su aralar, atsam atamıyorum, satsam para etmez 2 çıtçıt bile çıkmaz:P ankaralı turguttan hallice dolaşıyorum:)
    temizlik konusuna cok takılma derim, yoksa evde yaşamaya mahkum kalırsın bebitom, onlarla yaşamayı ogrenmemiz gerek :P

    YanıtlaSil

Kambersiz düğün olmaz pek tabi ki.