6.12.12

Bir yağmur klasiği

Dünya hızla kirlenirken yağmur birden yağmaya karar verdi. Yavaş yavaş çiseleyen yağmur ruhlarımızı sonradan gelecek olan toprak kokusuna hazırlıyordu. Ay ne romantizm yaptım he. Olm bok götürüyo lan İstanbul'u yağmur yağınca. Hayat duruyor, trafik felç oluyor, metronun önlerinde birden 3-5 tane şemsiyeci beliriyor paraya para demiyor. 3 adım öteye araba gitmiyor, gidemiyor bi kere. Ayazını, poyrazını siktiğiminin rüzgarıylan bi de o yağmur karışmıyo mu allaaamm şımşırık oluyosun şımşırık (şımşırık için bkz: ıpıslak).

Yine o yağmurlu günlerden biri yani bugün, Nişantaşı'nın kıyısında Maçka'da çalışmışım, işimden gücümden çıkmış bir de yöneticimi biemdabılyusuna kadar götürüvermişim tam otomatik şemsiyemlen. Şakır şakır yağan yağmurda sefil hayatıma bu kahpe İstanbul'un çamurunda merhaba demişim bu olaydan sonra, bi de üstüne üstlük servis şoförü trafikten gelememiş. Yürüyelim diyoruz Osmanbey'e kadar, servis bekleyen ablayla. Her adım atışımda ayakkabımın topuklarından  dizlerime kadar çamuru da beraberimde getiriyorum zaten. Topuklarıma baka baka yürüyorum böyle salak gibi. Salak diyolardır kesin zaten bana yolda.

Neyse, Nişantaşı'ndayız. Işıklar, mağazalar falanlar filanlar derken bir adam "Alır mısınız" diyerek bir gül uzatıyor. Lan diyorum Nişantaşı'nın elitliğine bak güller sercekler az kaldı yollarımıza. Alıyorum. Hanfendi diyor. Ben de yanımdaki kadına diyor zannederek bakmıyorum arkama. Yanımdaki dönüyor, hanfendi diyor bir daha. Ben yine bakmıyorum. Sonra bir daha hanfendi diyor. Ulan hiç üstüme alınmıyorum yemin olsun lan, yine bakmıyorum. Adam meğersem gelip belamı sikecekmiş gülü alıp gittim diye. Gül de gül olsa bari lan. Yapma çiçek kolleksyioneri annem salonundaki yapma çiçekli sepetlerinin içine attırmaz bile. Öyle dandirik, öyle basit, öyle sikimtırak bi gül. Bi dönüyorum arkama. "VER" diye bağırıyor ipne. Al da götüne sok bakışımla adama veriyorum gülü.

Bak hele bak, olaya bak sen. Millet nelerle uğraşıyor ya. Böyle para mı kazanılır amına koyim. Şakır şakır yağmurda milletin eline sikim sokum bi gül tutuşturcaksın, bir de para isteyeceksin. Ulan insan değil bu insanlar.

Yolda bi de ipnemsi erkekler var, onlar da güzellik salonu kartı dağıtıyorlar. "Ay valla bi şey satmıyoruaaaz" kafasında kırıta kırıta kart vermeye çalışıyorlar. Azıcık bakımlı olan birini görsünler sülük gibi yapışıyorlar. Paçozlara hiç yanaşmıyolar. Paçoz mu gezelim lan. Paçoz geldik paçoz mu gidelim, he! Zaten canım burnumda geziyorum yoğunluktan, bi gün bi patlıcam ya bunlara sen seyrele o zaman cümbüşü.

Olm nedir benim bu çektiğim lan. Bi tane adam var sokakta, Mercedes'ini tamı tamına kaldırıma çıkarıp apıştırıyor. Yayalar yola çıksın yoldan yürüsün amk. Meclis üyesiymiş, ön camında yazıyor kağıt komuş. Ulan adam sikmekten helak oldular la bunlar. Çekici çağırsam arabasını bile çekmeyecekler eminim yani.

Çok atarlandım gene salon kadını çizgimden çıktım ya. Halbuki son zamanlarda gayet iyi bir Nişantaşı çocuğuydum. Ekmek falan yememeye başlamıştım yemeklerin yanında, çünkü vermiyorlar yani, öylesine. İşte bi yağmur yağıyor her şey değişiyor görüyonuz de mi çocuklar.



14 yorum:

  1. Ahahahahahah o gülü bedava vereceğini mi sanmıştın leah ya offf koptum :)) içindeki armutlu bebesi çıkmıştır yağmuru yiyince, boğaziçililik de bi yere kadar :) off koptum şu an yaa :D senle yaşadım resmen o istanbulun rezil rüsva yağmurlu hallerini ıııyykkk :|

    YanıtlaSil
  2. Nişantaşı ve Mecidiyeköy'deki o gül verenden gına geldim. Her seferinde denk geliyor!
    Güzellik merkezi kartı verenlerinde Allah belasını vermesin ya sülük gibi yapışıyorlar Leah nefretlik bi durum geçen bir tanesiyle resmen kavga ettim sokağın ortasında.

    YanıtlaSil
  3. Olaysız bi günün olsa dişimi kırıcam :D

    YanıtlaSil
  4. :)) ay evet ne gıcıktır onlar,ama ben en çok Yayalar yola çıksın yoldan yürüsün amk. :)))güldüm yani....her zaman salon kadını olunmaz be tatlım arada bir halka karışmak laızm:))bu arada yazılarına bitiriyorum,yüzümdeki tebessüm oldu valla:))

    YanıtlaSil
  5. iyi niyetine saglık datlum:P ama o anı ben de senin yanındaki teyzemişcesine yaşadım haaa, totoma kadar çamura bulandım, yoldan geçen arabalar agzımı gözümü camurlu suyla yıkadı, gülü aldım adamınm elinden ve aynı hızla dikenlerini göze sokarak uzattım adama:P
    bugün de böyle geçmiş olsun bebek, önümüzdeki maçlara bakalım, daha bunun karı var, karla karısık yagmuru var, efendime söyliyim yol kenarında çürüyüp kalmış karların üzerinden yürürken pat diye yere çakılması var:D
    öperim!

    YanıtlaSil
  6. Ahahah özlemişim lan muhabbetini, kavuşamıyoz da amk heoff, o gül satan abileri ablaları feci şikayet edesim var oraya buraya ama nereye ikayet etcem bilmiyorum, Bakırköy sahilde de var onlardan, sevgilinle yürürken ayrılıyosun ordan geçerken, yoksa görse sikcek ebeni yani , tırsıntı böyle bişey :)

    YanıtlaSil
  7. Dun ayni zamanlarda saniyorum, nisantasnda isten cikmis topuklu ayakkabilarla sularin icinde taksi taksi diye agliyordum. Hayat zor be leah`m!

    YanıtlaSil
  8. yağmurda salon çizgisinden kaymamak elde mi!

    YanıtlaSil
  9. Evladım salon kadını çizgisini geçtim bildiğin nalbur ismail'e dönüşmek üzeresin.bu ne lan bi sararmış bıyığın eksik.şşt o değil de bıraksana bi bakalım nasıl olacak

    YanıtlaSil
  10. Vicdansız kadın mı adam mı her ne haltsa.. Şemsiyenle biemdabulyusuna bırakmışsın o da seni eve bıraksaydı nolurdu yanii..

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir yazı olmuş yine.
    Yazı güzel de, yazdıklarına ne desem bilemedim. Ahh be kuzum, ahhh! Gel, ıslak saçlarını kurutup, üşüyen ayaklarına bir termofor yapıverem...
    Öperim...

    YanıtlaSil
  12. o yagmur gelmıyor mu halbukı sen o etegı yarında gıyecektın oyle plan yapmıstın sonra bırkez daha kufredıyorsun hayatada sanada bole dunyayala kafa bulma kıtaplarının hıc bır seye yaramadıgını goruyorsun yuruyorsun sonra cok sınırlenıyorsun alıyorsun baslıyorsun eskıde uzuldugun seylerı teker teker gozunun onune getrmeye aynı anda brnundan yagmurmu sumuk mu anlayamadıgın sey akıyor onuda bır cırpıda yalıyorsun zaten hava azına sıcmıs ...dıye cok ıyı anlıyorum ben senı

    YanıtlaSil
  13. YAĞMUR DEYİP GEÇME...NASILDA DEĞİŞTİRİYOR HER ŞEYİ...:))

    YanıtlaSil
  14. Bir gün kendimi çok başarısız hissettiğimde yürüyordum, deli yağmur başlamıştı ellerimde alışveriş poşetleri saçlarım düz fönlü babet çorabı giymişim bir de kısa bot..Tüm yağmur suyunu botumda biriktirirken durup ağladım.O zaman agladığımda belli olmadı ,bunu bile beceremedim deyip ağlamayı da kesmiştim.Bazen hiç bişey olmuyo.Herşey bir ters bir düz.

    YanıtlaSil

Kambersiz düğün olmaz pek tabi ki.