27.4.12

Takım arkadaşları arıyorum.

Selam soyu tükenmekte olan eşsiz, benzersiz, tatlı ve minnoş pandalarım, sanırım hepimiz postlarımızı çıkardık ve kısa kollularımızı giymeye başladık. Malumunuz lömbür lömbür, bıngıl bıngıl kilolarımız da hayata bizden önce merhaba dedi. Sizinkileri bilmem ama açıkçası benimkiler çok utanmaz, arlanmaz. Ne edep biliyorlar ne adap. Göbeğimdekilere "Çıkmayın kuzum gökdeleni herkesin içinde" diyorum anlamıyorlar, Yan simitlere "Pörtlemeyin tatlım düşük bel kotların üstlerine" diyorum bana mısın demiyorlar. Eğer siz sizinkileri eğitebildiyseniz öneride bulunmak için beni şu numaradan araya.... Şaka şaka.

Şimdi kimseye hakaret etmemek adına insan olmadığımı kabul ederek başlamak istiyorum bu yazıya. Ben insansam günde 2 öğün salata yiyenler ne? Ben insansam sabah akşam spor yapanlar ne? Ben insansam günde 100 mekik çekenler ne? Ben insansam kahvaltıda bir kibrit boyutu büyüklüğünde peynir yiyenler ne? Konu yemek olunca insanlığımdan çıkıyorum tatlı su balıklarım. Ben ki soğan sevgimden dolayı yemek masasındaki her bir insana soğan yedirmiş insanım, ben ki sabah kahvaltısında ertesi akşamki yemeği düşünüp mutlu olan bir insanım, ben ki sevgilisiyle "niye kuru fasulyeciye götürmüyorsun beni yea" diye kavga eden bir insanım, ben ki 9 yaşındayken bir öğünde bir ekmeği bitiren bir bacaksızım, bir de boğa burcu olduğumu söylememe gerek yok sanırım. Bir de bu kadar yemek yememe ve kıçımın sağ ve sol löpünü kımıldatmamama rağmen
allah vergisi metabolizmam sayesinde Harry Potter'daki Hagrid gibi değilim şükürler olsun kü.

Bir adet Semra Özal gerdanım, Trump Towers'a kafa tutan göbeğim ve denize atsan boğulmayacağımın garantisi olan yan simitlerimle dünya üzerindeki yerimi aldım. Diğer üzuvlarıma bok atmak istemiyorum, onlar normal.  Ben elma vücut tipli bir Leah'yım yavruşkalar. Bacaklar ince, popo tepsi gibi. Göbekten itibaren tüm yukarısı evlere şenlik. Kilo alıp verme olayım çok zor. 17 yaşımdan 23 yaşıma yani şu ana kadar hep 56-65 arası oldum. Şu an 65'e avcının avına yaklaştığı gibi soldan yaklaşıyorum.

Baharın getirdiği yorgunlukla beraber en yakın arkadaşım çiçek desenli yastık kılıfımın çevrelediği yumuş yastığım oldu. Kucağıma da Muzo'yu (netbookum) verirseniz yemeğimi de önüme koyarsanız mirimiri moromoro yaparım size. Geçen gün annem geldi, ona yaptım mesela. Ama anladım ki gittiğim yol yol değil. Git gide dönüşü çok zor olan bir yere doğru yol alıyorum. Mesela beni kandırmak da çok kolay. Yolda tanımadığım birisi yemek gösterse "gel pisi pisi" dese onunla sonsuza doğru ilerlerim. Artık başıma gelebilecekleri sizin hayal gücünüze bırakıyorum. (lütfen çok acı çektirmeyin.)

Yani aslında size koca bir yazı boyunca anlatmak istediğim şey şuydu canlarım: Belediyenin parklara koymuş olduğu spor aletlerinde benimle birlikte ter akıtacak takım arkadaşları arıyorum. Müracatlarınızı yorum halinde yaparsanız sevinirim (bir de hangi pasta ve börek yapımı konusunda söz sahibi olduğunuzu da ekleyin lütfen.)

Hedef 2023. Şaka şaka. Şekil A'nın 2 katı olsak yeter.

54 yorum:

  1. tracy anderson yap daha iyi lan.. ben de pilatese inandım pilatese güvendim 1 aydır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben tüm spor dallarına inanıyor tüm spor dallarına güveniyorum şu an, o kadar para verdim işe yaramazlarsa zaten yakarım bu gezegeni. :D

      Sil
  2. güldüm anlatışına :)
    o deli gibi spor yapan ve diyetlerini harfi harfine uygulayan
    insan yavrularının psikolojisi bozulmuş, mazoya bağlamış denilenlerden olmuşlar
    bir lokma fazla yeseler
    çok yedim diye kendilerini suçlu hissediyor,sinirleniyor, üzülüyorlar.
    öyle manyak arkadaşlarım var çünkü yediğim yemekten soğuturlar,onlarla yemeğe gitmem bu yüzden.
    aşırı yiyen biri değilim ama tatlı düşkünlüğüm, abur cubura sevdam bitmez.
    azıcık sıkayım kendimi desem zorlasam, işkence gibi gelir
    o midesinde kara delik olduğunu düşündüğüm ne yerlerse yesinler kıçlarını bi cm kımıldatmadan bile kilo almayanlar var ya işte onlardan nefret ediyorum. dost canlısı bi varlığımdır normalde ama onlar için hain planlar yapabilirim hemen.
    ay bünyem yakıyo demiyorlar mı, benim bünyeme nolmuşda inatla yakmıyor acaba diye düşünmekteyim.
    bir zaman sonrada sağlık sorunlarının bana doğru koşmaya başladıklarını görünce bişey yapmalı dedim.
    bu kadar uzun bıdı bıdıdan sonra, farklı şehirlerdeyiz yoksam gelirdim :)
    en azından yalnız olmadığımı hissettim bunun için tşk ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de tam tersi biliyor musun hiç abur cubur sevmem, yemek yemelere doyamam. :D
      spora başlamak lazım spora. :/

      Sil
  3. Allah seni kahretmesin takım arkadaşları deyince bu kız nasıl bir işe atıldı deyip iş postu görme merakıyla gelmiştim. Çünkü iş konuşmayı severim iş dünyası kitaplarını severim iş postlarını da haliyle seviyorum:)

    Çok güldürdün beni ya kardeşimden sonra favorimsin:D:D

    Kendini tarifin iyiydi ama ben bununla mutlu olmanı öneririm. Bak ben 45 kg biriyim ama çok büyük ortak yanımız bende yemek için ölüp bitenlerdenim hatta kim yemek postu yayımlasa koşuyorum. Hatta biri beni evlat edinsin diye yemin ediyorum şirinlik yapıyorum:))

    Soğana bayılıyorum kardeşim bile alıştı nalet kokuma:) Çünkü hergün yemezsem duramıyorum:)

    hamur işi çikolata veb herşeyi çok seviyorum ya. Biz bence dünyaya yemek için gelmişiz.

    Farkımız ise ben kilo alamıyorum eli ağzında denen cinstenim ama hep az ve sık yerim. Bu yüzden doymak yok bende:)

    Ve son nokta;

    Sanmaki memnunun bayılıyorum çırpı bacaklarıma çocuk gibi duruyor. 24 yaşında bir bayanım ben geçiyorum beyaz tahtamın başına iş planı anlatıp takım arkadaşları arıyorum kendime ama bi sor bakalım bu çocuk gibi görünen genci kim ciddiye alıyor? hiç..

    Vehasıl kilo bir yerde gerçekten ağırlık.17-18 yaşında yeni bitme gibi görünmekten sıkıldım.

    :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy seni yiyerimmm yiyerrr!
      sen böyle tam havalara kaldırmalık agucuk gugucuk yapmalıksın harika bi şeysin!
      insanın böyle yemek yemeyi bilen insanlarla arkadaş olması lazım ya, hayat onlarla daha güzel ve cidden ben de dünyaya yemek için geldiğime inanıyorum. nasıl bir haz bu belli değil!

      Sil
  4. Şekil A çok zayıf ya.. Aynı boyda olduğumuzu düşünürsek ; ben 68 kiloyum hala bi kilo alma isteğim var.. Sen de 62'yi yakalarsan bi sorun kalmaz bence.. Zaten yaz geliyo, Londra'da gezer durursun verirsin o kiloları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu an 62yim la ama Londra'da bana çok kilo alırsın diyolla, dobiş olursun diyolla. :(

      Sil
  5. Ben ki sizin nefret ettiğiniz asla yesede kilo almayan insan evladı olarak cevap versem mi bilemedim.

    Bence işin sırrı terkedilmekte, 10 ay boyunca çıktığın sevgilim beni terkedince en fazla 52 olabildiğim kilomdan 48'e düşüş yaşıyorum. Nasıl alıştırmışsam bünyemi hep böyle. Şimdilik tek korkum 2 yıldan fazla sürecek ilişkilerde. Eh artık onunda bi çaresine bakarım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay sen daha da ayrılık acısı yaşayacağın bir aşk yaşama desem beddua etmiş olmam di mi dua etmiş olurum <3

      Sil
  6. pööğğğ şekil a çirkin yaa o ne solucan gibi :P kadın dediğin... diye başlıycam ama inandırıcı olmayacak o yüzden vazgeçtim :D
    senin gibi elma tipindekilerin sorunu bu işte.. bacaklar ince olduğu için kilo aldığını çok geç farkediyorsun, o nalet can simidi seni ağır ama kararlı bir şekilde çevreliyor..:S bence parklardaki zımbırtıları boşver sen, 109TL gözden çıkar ve paşa paşa.... anladın sen onu .) hem arada birbirimize misafir olup voltran'ı oluştururuz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o 109tl lik çözüm nedir? bi sırrı varsa bu zayıflama işinin tüm cemaate duyuralım lütfen!! =))

      Sil
    2. nasıl geç farkediyosun yaa. 3 km öteden anlaşılıyo bizim kilo aldığımız. hep bacak gösteremiyon ki annem. :D

      milkaaa: şey kem küm spor salonuna diyo başla diyo hhahaha :D Yazıldım valla kıydım paraya hem de peşin ödedim 1 yıllık ağa gibi paşa gibi. :P

      Sil
  7. Bu resim oldu mu şimdi? ewlendiğimden beri tamı tamına 17 kilo almışım tatlıııımmmm allah belasını wersin yediğim kurabiyenin pstanın çöreğin e mi!!!
    o resimdeki kızıda yolucam haaa!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o gız nası bi gız anlamadım ben yea. :S

      Sil
  8. Leah kalk kalk birlikte yaparız spor.
    Benim o kadar kilom yok ama her kadının her zaman bir kaç kilo fazlası vardır felsefesi ile yaşıyorum şu ara.
    Bir de totom birazcık küçülse fena olmaz.

    ps. Kek, börek, kurabiye yapabiliyorum. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen bana totonu ver ben sana göbeğimi veriyim çok karlı bi anlaşma bence. :D
      gel spora gidelim la spor salonuna yazıldım ben. :D

      Sil
    2. Vaktim olsa ! ah olsa ! :(

      Sil
  9. ah cankardeşim benim valla istanbulda olsam teklife atlardım açık havada takılır sonra yemek yerdik :)valla hastalığımı sevmemin tek nedeni fazla yiyememem çünkü ben eskiden resmen şişmandım ya:)sana bişey söyliyim doktorum dediki çok zayıf olsaymışım o dönemde kurtulamayabilirmişim çünkü 24 günde 15 kilo verdim:)ondan kilonu sev çok zayıflama aman diyim..hem sağlıklıyken yiyeceksin ya ben bilir bunu söylerim..
    bu arada ingilterede daha çok kilo alabilirsin sürekli fast food yiyeceğin için..kendini balığa vermeni tavsiye ederim pişmişini bulabilirsen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maşşallah bebeğim benimmm!
      yaaa bana da geleceğimle ilgili hiç hoş şeyler söylemiyolla dobiş dobiş dönersin diyolla o yüzden tez elden spora başladım sdfhsdjkfhksd :D

      Sil
  10. günde yüz mekik nedir ya? zaten bakıyorum kızlar gyme gelip iki sopa iki yürüyüş iki bisiklet yapıp gidiyor aylardır değişen hiçbir şey yok. ben günde 700 kere mekik çekiyorum hala baklava yapamadım. yüz mekikle dilim bile çıkmaz.

    YanıtlaSil
  11. "allah vergisi metabolizmam sayesinde Harry Potter'daki Hagrid gibi değilim şükürler olsun kü." bende tam olarak bundan bahsetmek istiyorum, abartılacak gibi değilsin hiç de! ma spor olayı düşünülebilir. akşam iş çıkışı meselası olursa ben eşlik ederim olum sana valla :) aralarda falan güzel bi spor salonu bulsak aslında versek aylık 100 tl falan olmaz mı ? ama sen gitceksin sonra ben tek kalcam böhüüü :(

    YanıtlaSil
  12. inek gibi yeyip de saglık problemleri yüzünden zayıf kalan biri olarak da hepinizin nefret ettigi insan modeli de benim sanırım di mi :(

    ama cidden bu da kötü. hortlaga döndüm. dua edinde bir kaç kilo alayım artık.

    (şaka yapmıyorum, dalga geçmiyorum ve sinir etmek için söylemiyorum ama aglıyorum resmen kilo almak için. bunu böylesine kafaya takma diyemem, çünkü ben de takıyorum.)

    metabolizma çok insafsız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyyy.

      ben hiç nefret etmiyorum ya çok zayıf olmak da iyi bir şey değil bence çok kilolu olmak da. Arayı bulmak lazım, inşallah birkaç kilo alırsın beybi. Dualarım seninle.

      Sil
    2. keşke boylarına göre her kadın 45ten zayıf 57'ten kilolu olmasalar da bütün kadınlar mutlu olsa.

      Sil
  13. Çok tatlısın ya maşallah :)

    YanıtlaSil
  14. ya ben o parklara hiç inanmıyorum. birazcık inanaydım gelirdim senle. ama yok, tırt.

    pilatesi düşünüyorum yalnız. bi de power plate var ki o baya guzel bişiy sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahaha parklara ben de inanmıyorum öyle bi geyik yapayım dedimdi ama herkes ciddiye aldı, ben de bozmadım. :D

      pilates iyimiş diyolla. ben de bi el aticiim.

      Sil
  15. yarama parmak bastın Leah kuzum. Geçen seneye göre min 5 kg almış birisi olarak artık beyaz pantolon giydiğimde balıketi görünen bacaklarım, fotolarda gülünce beliren gıdım ve airbag kıvamına gelen yanaklarımla aşırı mutsuzum :( he hafta spora başlayacağım diyorum yalan oluyor, her pzt diyete başlıyorum akşamına kendimi makarna yerken buluyorum işin daha kötüsü eskiden aynı göründüğümüz ama ben 5 kg alıp o 5 kg verince yanında hormonlusu gibi durduğum bir ikizim var :/ listeye beni de yaz bebeğim hatta japonların çatıda yoga yapması gibi sabahları terasa yogamatları serelim beklerim :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben başladım spora giz!
      Parasını verdim daha doğrusu, kısmetse başlıcam cuma.
      Benim gıdım ben gülmeden de orta yerde. :(
      Diyete başlamam imkansız koca boğazım yüzünden ama spordan umutluyum.
      sen de spora başla valla bak pilates falan yardıralım inanırsak her şey olur bence. :D

      Sil
  16. durumu özetleyişine bayıldım yeminle!:) neden esas kilo almamamız gereken dönemlerde-ki bu dönem yaza giriş, gelişme ve sonuç kısımlarından oluşuyo-hep kilo alır ve en güzel güneşli günleri "allah benim simitlerimin de gıdımın da totomun da belasını versin" modunda geçiririz anlamıyorum. kışın tamam kazaklarla filan ayar çekebiliyoz bi yere kadar, ama hiç yaza yakışıyo mu? hayır yakışmıyo.
    ama anacım sen de şimdi oraya taş gibi hatun fotografı koymuşsunki vücut ölçüleri muntazamlıktan bayılmak üzere.. öyle şeylere aldanmamak lazım, fotoşort onnarın hepsi, öyle insanlar yok dünyada, öyle düşün o zaman rahatlarsın ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de böyle fotoşort olsam ya. hani ben olmiyim bari fotograflarım olsun o derecede çaresizim dsjfhsdkjhf :D

      Sil
  17. Aslında benim de azcık var olan göbeği yok etmem lazım ama şimdi kim kalkıp taa karşıya geçecek! :) Eskiden olsaydı kesin gelirdim :p Her neyse benim evin önünde kocaman park var içinde bahsettiğin spor aletlerinden de var. Sabah erkenden kalkıp önce boğaz kenarında bi yarım saat koşup sonra parkta bi yarım saat çalışmak süper olmaz mı? Ama nerdeee bende o kafa. Koltuktan kıçını kaldırıp tvyi açmayan birinden bahsediyoruz sonuçta. Fazla uzattım sanki ama baktın kimse takım arkadaşı olmuyor yalnız kalma ben gelmeye çalışırım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben salon kadını oldum spor salonuna yazıldım :D

      Sil
    2. ben salon erkeği olamam ama :p neyse ne park ne sahil ben tabanvaya devam edyimjskgdjf belki veririm 3-5 gramcık! :D

      Sil
  18. Valla benden takım arkadaşı olmaz ama beraber yemeğe gidebiliriz:) Spora ne zaman başlasam 3. günü göremiyorum , çok tanıdık gelmiştir diye tahmin ediyorum:)

    YanıtlaSil
  19. ben daha hiiiiç başlamadım spora şöyle adam akıllı ilk defa şimdi başlıyorum.

    YanıtlaSil
  20. Bu konularda deneyimli biri olarak cevap vermek gibi bir patavatsızlık yapacağım. :P Şinci ben bundan yaklaşık 1,5 sene önce 64 kiloydum. Üstelik boyum 165 ya var ya yok.. Tam iki ayda 10 kiloyu kalan bir aylık süreçtede 4 kilo daha verip 50'yi tartıda gören bir insan evladıyım. Üstelik bu kadar çabuk vermeme karşın hala 52,51,53 arasında gidip geliyorum. Hatta ve hatta selülüt ve çatlak gibi teferruatlarımda yok. Şimdi gelelim nasıl olduğunaaa... Su içmeye bile üşenen bir insan olarak sadece Yoga yaparak ve akşam yemeğimi 6'ya çekerek yardırdım kilo vermede. Üstelik bu süreçte kilo vericem bilincindede değildim. Pilates falan fasa fiso, ben pilatesde yaptım o dönemde daha çok kilo aldım. Çünkü terden, içinin bayılmasından, enerjiden karnın aç ve yorgun çıkıyorsun. Yoga'da daha dingin ve yavaş ve daha kontröllü ilerliyorsun. Terliyorsunda, ama rahatlıyorsunda... Üstelik dengen ve psikolojik açıdanda bir numara. Ben sana bunun haricinde SU'yu önerebilirim. Sıvı olarak su hariç hiçbir şey tüketmemeye çalış (süt,ayran) hariç. O zamanda kiloya direk etkisi oluyor.

    Öberim yanaklarından. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günde 3 litre falan su içerim hiç acımam. diğer sıvılarla pek aram yok. (ayran ve süte bayılırın.) yogayı bilmiyorum fekat akşam yemeklerimi ben de erken yemeye çalışıyorum. gecenin ilerleyen saatlerinde aç uyuyorum diyebilirim hatta. :D
      ayyy sen böyle motive edici bi yorum yaptın ya aldın götürdün beni başka diyarlara. :D

      Sil
  21. Birde haftada iki kere bisiklete bindin mi tamamdır.
    Sana huzurun tablosunu çizicem şimdi hazırlık ol.
    Al suyunu, tak şapkanı, kulağında müzik, bin bisiklete gez çiçek böcek yeşillik deniz... Garanti veriyorum bisiklet kadar yağ parçalayan, bir şey daha yoktur herhalde. :P

    Ha son olarak...
    Bir şey yiyorsan, o sana yaramıyor. Hep bu düşüncede ol.
    Kilo veriyorsun sanki, aa bugün kilo verdim ben yea falan diye uyan.
    Gerisi zamanla gelicektir.

    Yiyebileceğin ama kilo aldırmayan az kalorili şeylerdende bahsedeyim.
    Dondurma olarak Fruttare'nin çilekli dondurması var, 40 kalori.
    Ananaslısı ve Hindistan cevizliside var.
    İrmik tatlısı yapıp üstünede çilekle güzel bir sos yaptın mı tatlı ihtiyacını karşılarsın. Birde ''Coco Star'' bir çikolatada daha az kalorili olamaz. Kadın olaraktan tatlı ihtiyacımız hat safhada olduğundan açıklıyım dedim. :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo bisiklete biniyorum o zaman hemen yarın. Pek çiçekli böcekli olmayacak yerimde sayacağım ama bisiklet bisiklettir di mi? :D

      Ya ben yedim mi tam yiyorum, benim hiç azım yok. Az yiyorum ama sık yiyorum diyenlerden olamadım hiç. Hem sık yesem hem çok yesem obezdim şimdiye. :F

      Benim regl öncesi haricinde tatlı ihtiyacım olmuyor pek ya. Abır cıbırım da pek yok.

      Nickini suratsız yapmışın emme buraya gülücüklerlen geldin gülücükler getirdin! <3

      Sil
  22. Demin yorum attım ama gelmedi sanırım.
    Bisiklet için; tabikide olur. Ben sadece canın sıkılmasın diye şeyetmiştim. :P Ye gitsin ya, 6'dan sonra dediğim normal bir uyku düzenin varsa bu arada, benim gibi 2 de 3 de yatıyorsan yatmadan 5 saat önce bırak yemeyi. Birde çok acıkırsan gün içinde, veya öğünlerde tok hissetmek istiyorsan Haşlanmış yumurta ye, direk tokluk hissi ve kalorisiz. Elma yemeyide ihmal etme, cilde direk etkili.

    Aslında kilolara en iyi çözüm Survivor'da, neyse. :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anam. Gelmedi öbürsü yorum.
      Pür dikkat seni dinliyorum he. :D
      Kız sen tam bana göremişsin tam benim kalemim şeyler söylüyon bayılırın haşlanmış yımırtaya. :D

      Sil
  23. Ye gitsin. :D
    Diyet Cola'da içebilirsin eğer o tarz içecek içeceksen.
    Sıfır kalori.

    Ama sağlık açısından baktığımızda onuda içmemeni öneririm.
    Aklıma geldikçe yazıyorum he.
    İçimi kustum. :D

    YanıtlaSil
  24. Ahahahah :D Bi şey diim mi acayip kilo aldım geçen yazdan beri. Gerçi bi aydır iki kilo falan verdim de, yağlarımı görsen gece rüyana girer :D Ama boğazımı tutamıyom gardaşım yaa. Yazın spor yapma gibi planlarım var ama bilemiyom ne kadar başarılı olurum. Hayır ne giysem yakışmaz oldu, bi yerden sonra sinir bozucu oluyo. Anlıcağın ben de çoğ dertliyim.

    YanıtlaSil
  25. Günde bilmem kaç saat spor yapıyorum üstüne de yemek yemiyorum bu tempoyla da zayıflayamazsam camdan atlamayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
  26. okurken cok eglendim. ben hayatin anlamini pilates'te buldum. sana da tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  27. Kuzu 65 cok be:/ ben 1.63 boyunda cüceyim mesela ama kilom 50 bu bile karsıdan bakınca cok görünüyor...Bol bol yürüyüş,bol su ve karın için mekik şart:( bunlar hiç güzel seyler değil evet ama ölüm diyeti yapmana aç kalmana gerek yok...Sadece sağlıklı beslen.abur cubur ve asitli içeçeklerden uzak dur.şeker ve tuzu kes..zamanın varsa pilates yap benim yok valla iş güc dısında ancak yürüyüş yapabiliyorum sonrada gec oluyor uyuyorum zaten

    YanıtlaSil

Kambersiz düğün olmaz pek tabi ki.