2.4.12

İstinye Park mı Kanyon mu işte tüm mesele bu.

Merhaba, ismim Selvinaz. 27 yaşındayım. Zayıf, çıtı pıtı bir şeyim. Vaktimi genellikle acaba bugün nereye gitsem diye düşünerek, kahvemi nerede içsem diye düşünerek, hangi kıyafeti giysem diye düşünerek harcarım. Gördüğünüz gibi sürekli düşünen biriyim. Elimden ayfon fores'imi düşürmem. Kahvemi içmeden önce kuaföre giderim. Kredi kartıyla ödememi yaparım. Çalışmadığımı söylemiş miydim? Kocişim çalışıyor. Ondan hiç para almıyorum, kredi kartını alıyorum. Ay ne tatlı.

Kocişimi bulmak için çok çaba harcadım inanın. Onların bulunduğu ortama girebilmek için pürüzsüz bebek popomu yırttım diyebilirim. Kişisel bakımıma, saçıma başıma, cilveme çok özen gösterdiğim için hemen babası zengin kendisi aptalgillerden birine ağımı attım. Ama çok tatlıdır kocişim merak etmeyin. Onu tavlamak için bir iki tane adını bile zor söylediğim yemeklerden öğrendim, onun ilgi alanlarını öğrendim azmedip o ilgi alanlarının kitaplarını aldım okudum, sonra onunla yattığımız gecenin sabahında o uyanmadan usulca banyoya girip hafif makyajımı yaptım, dişlerimi fırçaladım, saçımı taradım, uyandığında bebekmişim gibi bana sarılmasını o oscar ödüllük gülümsememle izledim. Aslında inanın çok zor şeyler yaptım. Sürekli bakımlı ol, sürekli güzel giyin, sürekli güzel şeyler söyle, sürekli onu iste, hiç hayır deme falan, inanın çok gerildiğim anlar oldu. Ama zengin kocaya ağ atmak o kadar kolay değildi, bunu biliyordum, azmettim. Hep gülümsedim hep.

Biz evleneli 1 yıl oldu. Onun zengin kız arkadaşlarıyla buluşuyorum. Hiçbir şey yapmıyoruz. İstinye Park'a gidiyoruz, oradan sıkılırsak Kanyon'a geçiyoruz bla bla. Konuştuğumuz şeyler çok belirli, genelde magazinel şeyler, işte kim ne giymiş falan. Pişti olmak istemiyoruz, bu konuda ufkumuzu çok genişletiyoruz. İnanın çok zor. Geçen gün  Aslı da benim kemerimden takmış, yer yarılsa da yerin dibine geçsem diye düşündüm. Kocişimin yıl dönümünde bana aldığı biemdabılyuma binip oradan uzaklaştım. Sinirimi yatıştırmak için de gittim kendime bir ayakkabı aldım. Yalnız sonradan öğrendiğim kadarıyla ayağıma giydiğim şey köle gibi çalışan bir işçinin bir aylık maaşının 3 katı falanmış. 4 de olabilir bilmiyorum Matematiğim iyi değildir.

Geçen gün çok zor bir kararla karşı karşıya kaldım, stres oldum. Acaba o yeni sezon çantanın hardal rengini mi alsam yoksa mercan rengini mi diye düşüne düşüne bi kal geldi bana. Umarım beni anlıyorsunuzdur. Çok zor bir seçim bu yahu. Dolayısıyla gittim ikisini de aldım. Kocişimin kredi kartı sınırsız limitli. Sınırlarını zorlayamıyorum o yüzden. Tadında bırakıyorum.

Ben bir ara çalıştım aslında. Hatta kocişimle tanıştığımızda çalışıyordum, ev kızı olsam asla bana bakmazdı zaten kocişim. Sonra yavaş yavaş ona ağlarımı atarken iş yerindeki sorunlarımı da beraberinde getirdim ağlarımın yanında, o dayanamadı "çalışma ben sana bakarım yea" dedi şakacıktan, ben ciddiye aldım onu. Biliyorum ki her şakanın altında bi gerçek çırılçıplak yatıyordur yani, bu hep böyledir. İşte öyle öyle hayata pardon kocişime sıkı sıkı tutundum, hiç bırakmadım onu. O beni bırakana kadar da hep tutunucam. Ben bırakmam onu merak etmeyin. Bulmuşum böyle enayiyi pardon tontişi bırakır mıyım hiç. Hiç şüpheniz olmasın yani. Asla katiyen.

Ama çalışmadan olmuyor sugarlarım. Ben şahsen bizzat kendim çalışmaya başladım daha yeni. Moda blogu açtım. Artık bir bloggerım. Geçen gün bir çanta aldım fotosounu çektim koydum. Feyk dediler inanabiliyo musunuz. Feyk ne ya ay paçoz dedim sen benim bindiğim biemdabılyumu görmüyo musun yaaani. Görgüsüz görgüsüz, saygısız saygısız insan dolu bloglar. Neyse ki yarın gitmem gereken bir event var. Şimdi üzülüp yarın aralarına girmeye çalıştığım moda bloggerlarının yanında sönük kalamam. Bu aralar eventten evente koşuyorum, yorgunluktan deli divane oldum o derece. 

Neyse, çok yazdım. Birazdan kocişim gelicek. Giyinip karşıliyim de kapı önünde fotograflarımı çeksin. Evimiz dubleks ya, tam merdivenlerin orda poz veriyorum çok hoş oluyor. Hihihihihi.

Açıkçası ben Leah kişisi olarak bu yoğun tempoya dayanamaz şuracıkta can verirdim herhalde. Ama böyle hayatlar da var gibi gibi bence ha ne dersiniz? Öpcükler Liya.

53 yorum:

  1. hahahahaha :D Leah manyak süper kapak bir yazi olmus. takdire sahayn yani, ayakta alkislarm ben bunu?. kendi çabasiylan emegiylen moda blogu tutanlara lafim yok ama su yazinda canlandirdigin aptal kiz tiplemereindende çok günümüzde (maalesef). büyük keyifle okudum yazini. tamam bazen özensemde o sütün bacakli, bakimli, her istedigini alabilen kizlara "iyiki akilliyim, iyiki okuyorum ve iyiki o tiplerden degilim" dedigimde çok oluyor. çantasini geçtim, bastan asagiya feyk lan onlar. banada onca parayi verin, onca kendime ve sadece kendime harcayacagim zamani verin, bende feristah olur çikarim yani :D ama gerek yok, insan noksanlariyla "insan". bebek out, insan in!

    YanıtlaSil
  2. Var tabi olmaz olur mu ben bizzat sahit oluyorum da onlarin halinemi gulsem, kendi halimemi aglasam bilemiyorum.. :)

    YanıtlaSil
  3. bana da yarım kilo kociş plz!

    YanıtlaSil
  4. ahah güzel tiye almışın lan aferim ahah

    YanıtlaSil
  5. aynısını bugün düşünmüştüm hee :D

    YanıtlaSil
  6. Allah kocişlere zeval vermesin bu devirde beybii:D
    Ben de işte istinye parka gidince H&M e saldıran bi paçozum:D

    YanıtlaSil
  7. hahaha çok güldüm yaa, harikaydı :D
    eline sağlık canım :*

    YanıtlaSil
  8. Ahsumaassuamshuamshsausmshauamshsh :D
    Ne güldüm, ne güldüm! :))))
    Onuncu köy'ünü hazırla Leah, buralarda yaşatmazlar seni :D
    Varsa bu gibilerin ''linkleri'', at bana yorum olarak, açıp bakıp güleyim arada :D
    Ay, rujum silinmiş gülerken, gidip bir makyaj temizleyeyim ;)
    Öperim!

    YanıtlaSil
  9. ahahaah işten pertt bir halde gelmiş maayış gününün tadını bile çıkaramayacak haldeyken içtiğim çayda boğuluyordum şu yazı yüzünden :D " ay snne be slk kıskanç!" diye çok saldıracaklarmış gibi geliyor ama böyleleri genelde blog okumaz, görsellerine gözatıp geçer :D oh bol dedikodu yapabiliriz yani ahaha

    YanıtlaSil
  10. bu yazıyı okurken acaba laf yerine gitmişmidir diye düşündüm,gözümün önüne neredeyse dişine yaptırdığı dolgu maddesini bile anlatacak markasını sayacak zavallılar geldi:)
    çoğu kiralıyormuş elbiseleri zaten,o kadar çok kişi varki moda bloggerıyımmmm beeen,bloğuma bekliyorum diye mesaj atan,çok itici duruyorlar,bizim evde arkadaşlarla içtiğimiz kahvenin keyfini hiç yaşayamayacak zavallı para yiyen kemirgenler onlar

    YanıtlaSil
  11. şu babası zengin kendisi aptalgillerden erkeğin kadın versiyonu yok mu, çok pis ağ atasım geldi :) özendim yeminlen. bulursam böyle birini ikimiz de çalışmayız, beraber gezeriz, babası çalışıyor ya , o yeter ikimize de :)

    YanıtlaSil
  12. Kıskandın mmııaaaaaaaaa :D (Orçun Stayla)

    Bence bu mantıkla yaşayan kızlar çok akıllı ya, bak cidden.. Kız hayatını yaşıyo ya.. Adamın zaten derdi başından aşkın iş güç koşturuyo.. Eve gelince kafasını dinlemek istiyo. Adamda zaten para bok.. Alan razı satan razı.. Bence problem yok :)

    YanıtlaSil
  13. Tespitler super :))) bu kadinlarin butik acma isi vardi eskiden simdi moga blogu demek moda :) birbirinden pahali marka cantalari ayakkabilari gozumuze sokmalarina bende dayanamiyorum ne ayip!
    Bide bloga gelip bi tane yazi bile okumadan bende bloguma beklerim demeleri yok mu halbuki ben cok kibarim blogda ama sinirlarim zorlaniyor!

    YanıtlaSil
  14. bunları nasıl düşündün ya okurken bile yoruldum.d.d hayata bak sen , ne zor ne hayati kararlar verilmiş öyle.d.d.d

    YanıtlaSil
  15. hahaha bir an yanlış bloga mı tıkladım diye düşündüm :) çok sağlam olmuş yalnız. :)

    YanıtlaSil
  16. Bir yandan "Noluyo yaa?!" şeklinde dumur oldum okurken, diğer yandan da takvime baktım 1Nisan'ı geçmedik mi diye :D İlahi Leah, gece gece güldürdün beni. Her ne kadar gülmüş de olsam, yazdığın şekilde hayatlar var malesef ama biz şu an onlar için ne dersek diyelim ne yazarsak yazalım anlayacaklarını pek sanmıyorum. Bizim açımızdan eğlencenin başladığı nokta da bu sanırım :D

    YanıtlaSil
  17. ooohhh klavyene sağlık bebek, bunlardaki beyni kuşa taksak ters uçar!

    YanıtlaSil
  18. yine harikasın leah=)) bazen acaba ben boşuna mı debeleniyorum ayaklarımın üzerinde durmak için şunlaraaa bak yeaaa diye isyan etmek gelir içimden artık o isyan geldikçe bu yazını okuyacağımmmm;)

    YanıtlaSil
  19. harıka yazmıssın , hani en son cumlende demişsin ya böyle hayatlar var gıbı bence siz ne dersiniz diye böyle hayatlar olmaz olur mu eşimin tarafında böylesi o kadar çok ki ama bizimkiler bak benim bu kadar altınım var bakkk bu elması yeni aldım, ay bugun kuyumcuma gittim işte şu şu parçayı ayırttım, kıyafetleri zaten bilmedikleri ama ünlü markalar veya tasarım ürünleri..onlar böyle konştukca ağzım açık kalıyorum.. bana diyorlar ki niye arkadaş, çevre edinmiyorsun niye gidip gelmiyorsun bizlere diyemiyorum ki siz bana çok iticisiniz, sizin için insanın kültürü altınlarıyla, kıyafetleriyle, eviyle ölçülüyor ufkumu açmıyor içimi karartıyorsunuz..

    YanıtlaSil
  20. kociş kaçmasın diye bi tane doğuruversin bir de :))

    YanıtlaSil
  21. ahahahahahahah :D
    Ben geçen böyle bi bloga denk geldim !
    Ciddiyim !
    (:

    YanıtlaSil
  22. Süpersin, ellerine sağlık :) okurken gözlerim doldu, ne zor hayatları varmış bu ikoncan-modacanların :))) Vah garibanlar :)))

    YanıtlaSil
  23. Geçen gün bunu düşüdüm biliyo musun. Ben ofiste harıl harıl çalışıyorum, afedersin bi tarafımdan terler akıyo, takip ettiğim bi blogger twitterında ne yazsa beğenirsin: "ııyy nişantaşı kafelernde artık oturulacak yer bulunmuyo" Sonra da hemen bi foursquare midir nedir ordan bi check in: @midpoint nişantaşı diye. O an içime su serpildi, ah neyse bebeğim kıymetli poposunu koyacak bi yer bulabilmiş.
    Yani aklımda bir sürü soru, küfür, anlaşılamamış kavramlar vs var. Hangi birini dile getirsem, kime anlatsam derken yazını okudum. Cuk oturdu! Eline sağlık.
    Not: O blogger dan o kadar tiksindim ki o an, artık takip etmiyorum takdir edersiniz ki. Tabi o da bunu çok sallıyo o ayrı..

    YanıtlaSil
  24. offff süpersin süperrrrr. inanılmaz güzel anlatmışsın o kuş beyinlilerin hayatını.. aynı bu anlattıklarına birebir uyan bi blogger geldi aklıma, bilemiyorum ama belki de ona istinaden yazdın...

    hayatı; sadece marka giyinmek, pahalı mekanlara takılmak, son model arabalara binmek zanneden bu zavallılara acıyorum, yazık...

    YanıtlaSil
  25. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. leah yine süper bir yazı ben kariyer diye kıvranırken böyle zavallıları okumak :)) denk gelmemiştim hiç çok merak ettim biraz ipucu versen seni takip edenler çok mu? 1380 takipçin var onlardan bulma ihtimalim var mı :))

    YanıtlaSil
  27. ohh lan dert yok tasa yok aslında, biz de mi kociş bulsak acep , rahat ederdik ??

    YanıtlaSil
  28. gözlemlerin mükemmel! çok güldüm okurken " özellikle "babası zengin kendisi aptalgillerden" kısmı süperdi, gerçekten böyle kadınlara dayanabilen erkekler var mı yaa

    YanıtlaSil
  29. Bu çok yorucu bir tempo olmalı evet, ama daha da yorucusu ne biliyor musun bebeğim? Öyle olmadığın halde seni bu prototipe zorla sokmaya çalışan insanlara kendini anlatma çabası. En son yine benzer bir durum yaşadım, çok şükür karşımdaki insan anladı beni ama onca iş güç, sinir stres arasında moda blogumuz var ve giyinmeyi seviyoruz diye (giyinmek kadar kitap okumayı sanatsal aktiviteleri de seviyoruz elbet) dışarıdan böyle görünebiliyoruz. O yüzden artık ben bu tarz yaşamayı seçen insanları da yargılamıyorum artık. Barış çubuğu herkesle, en güzeli.

    YanıtlaSil
  30. hehehehehe:)) süper yazmışsın yaaa ne güldüm:))) gerçekten bu tiplemeye uyan okadar insan varki çoğu fosss:)

    YanıtlaSil
  31. Muhteşemsin
    Eskiden okuyupda şimdi donlarının markasına kadar azıp kapıda fotolayan blogları asla okumuyorum o yüzden.
    Aslında sanırım ben artık ince bir sesten,senden ve bir kaç kitap bloğundan başka hiç blog okumuyorum.Şimdi fark ettim.

    YanıtlaSil
  32. Şu dediğin hayatta nimettir bi yerde, yay götü gelsin paralar gitsin manikürcüler =))

    YanıtlaSil
  33. Böyle kadınlardan adeta tiksiniyorum, elimde değil. Kendi kendilerine birey olamayıp da asalak gibi yaşıyorlar, hem de en güzelinden. Çok iğrenç.

    YanıtlaSil
  34. sen koca bi çılgınsın:)

    YanıtlaSil
  35. off çok güldüm yazını okurken=)) böyle bloggerlarda var hemen birkaç tanesi aklıma geldi :D:D::D::DD:

    YanıtlaSil
  36. ahahhaaha okulda okudum da sandalyeden düşüyordum yahu ahahaah :))))

    YanıtlaSil
  37. Böyle bi kociş istiyorum ben.

    YanıtlaSil
  38. ilahi Leah, ne güzel tespitler böyle...

    YanıtlaSil
  39. Bu yazıda anlattığın kişiyi, eklediğin temsili resimdende yola çıkarak tahmin ettim =) O kadar güzel yazmışsın ki hislerime tercüman olmuşsun .. Yanlız arabada bacağını ön cama doğru uzataraktan çok ucuza! kaptığı papilerini gösterme detayınıda (instagramdaki sanatsal şaheserleri oluyor bu resimler bu arada ) yazına ekleseydin tadından hiiç yenmezmiş =)) Perfecto =)

    YanıtlaSil
  40. Leahhcımm o gözlemleyip analiz eden gözlerinden Muç Muç öperim :)

    YanıtlaSil
  41. hahahaha harika tespitler bunlar ya cuk yani..çok güldüm hem de moda bloggerı olarak. Aslında bu aralar daha anlayışlı olmaya çalısıyorum, şöyleki ben moda tasımcısıyım ve eskiden sosyetilkerin butik açmasına kıl oluyordum, ayy boş oturacağıma param da var, ay güzel de giyiniyorum, zevkliyimde modacı olayım bari tavırlarına kıl oluyordum, sonra moda bloglarında da boyle vakalar arttı. Ama sonra moda anlamında çok başarılı olanlar oldu, ben de herkesee hoşgoruyle yaklasıyorum yapsın canım belki gizli bir cevher vardır diye. Ama bahsettiğin tarzda blogları görünce (yani yapmış ama olmamış) kıl olmaya devam..

    YanıtlaSil
  42. çok güldüm ve dört dörtlük tespit. sen ne yazsan okunur zaten :)

    YanıtlaSil
  43. hahahaa gece gece çok güldüm ya harika bi tespit harika bi yazı olmuş ve şahsıda tahmin ettim sanırım:)

    YanıtlaSil
  44. Süpersin anlayana acayip kapak olmuştur bu post:) koptum cok eglendim..ya öle deme yaaa ben de istiyorum zengin kocişim olsun beni çalıştırmasın o moda senin bu moda benim hayat bana güzel olsun:) çantama feyk diyenlerin boynu merdiven altında kalsın.bla bla bla:) ne güzel işte kızım...ama ben outfit çekimler yapamam paylasamıyorum ancak aynadan çekerim kendimi gösteririm bazen neler aldım diye..chanel prada lv falan alsam utanırım paylasamam o derece mütevaziyim yanee:)

    YanıtlaSil
  45. ahaha yani o kadar güzel anlatmışsınki, hakkaten bazı insanlar için hayat çok zor, hangi renk çantayı alacagına karar vermek yada evinin birinci katında mı, bahçesinde mi yoksa terasında mı poz vereceğininin üçleminde kalmak ne zor şeydir aman yarabbi evlerden ırak :P
    ben de bloggerım evet, fotograflarımı da kocam çekiyo, ama sor nasıl çekiyo, hadi sor bi :)
    ögle aralarında kaptı kaçtı amele usulü yenen yemeklerden sonra odtü kampüsünde çayır çimen allah ne verdiyse:)
    arz ederim, hatta bununla da kalmam bu muhteşem komikli şakalı ve gerçekli post için ellerinden öperim. iyi günler anam :)

    YanıtlaSil
  46. Hahahha süper olmuş :)) Ama niye öyle diyorsunuz hatun emek vermiş o kadar, neler çekmiş :)) Karşılığını almak hakkı :)) Aslında herkes istediği blogu açabilir, takip edenler düşünsün ;)

    YanıtlaSil
  47. yuhh ne yorumlar gelmiş okumakla bitiremedim la.le .ah :)

    o değilde onun yerinde olasım geldi be salağı oynuyor at gibi ama ağzı da at ağzı gibi blurururuururşş ahihihih :)

    YanıtlaSil
  48. Birkaç ay önce eleştirdiğin insanın bloguna girip şimdi de "fıstık gibisin üleynn" diye yorumlar yazıyorsun. Hangi söylediğine inanalım şimdi Leah?????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kandil kandil bu kadar fesatlanmak da ayrı bir başarı. Benim hayal gücüme siz bir isim koyduysanız o sizin görüşünüz, sizin sorununuz. Bunca yıldır bloggerlardan hiç kimseyi kötülemedim, kötülemem de. O kadar yoğun bir hayatım var ki zaten kimseyi eleştirecek vaktim bile olmuyor. Aynısından size de öneriyorum, laf sokmak için profil açmaya bile vaktiniz olmasın umarım. Ne de güzel bir yaşantı olur o zaman.

      Sil
    2. Profil açmak için çok bir vakit ayırmaya gerek yok, kaldı ki google profilim olmadığı için bu yazıya bi yorum bırakmak istedim sadece. benimki fesatlık falan değil, istediğinizi eleştirmekte istediğinizi sevmekte özgürsünüz tabi ki. sadece gördüğüm bir çelişkiyi dile getirmek istedim, o kadar.

      Sil
    3. Yukarıya yorum bırakan herkesin aklında isimler belirdi. Herkesin kafasında farklı bir isim çıktı belki, kimseyi bozmadım. Kimsenin hayalindeki o kişiye kışt kışt demedim. Yazı tamamen hayal ürünümdür, kimseye "özel" olarak atfedilmemiştir. Bu ve bunun gibi birkaç yazı var, birinde erkek gözüyle, ağzıyla yazdım yazıyı. Hayal gücünün sınırı yok. Sizin de hayalinize saygım sonsuz. Ben hayatımda çelişkilere, olumsuzluklara yer vermemeye çalışıyorum elimden geldiğince. Kendisiyle çelişmeyi seven biri de değilim zaten. Bile bile lades olmaz yani bende. O zaman ne diyoruz "dont worry be happy".

      Sil

Kambersiz düğün olmaz pek tabi ki.