25.6.12

Yaz okulu var dediler geldik part 1

2 tane biberin 5 lira, 3 tane soğanın 4 lira olduğu bir ülkede yaşamaya başladım canlarım, İngiltere'de. Sıçıp boklarını satsalar yanına £3 yazarlar beklerim. Kalacağım yerin kıyı bir bölgede olduğunu var sayarak yanıma inceden kalına çalan kıyafetler getirmiştim ama ne fayda. Burası serin, burası soğuk, burası tam Halil Sezailik. Bugün okulda yürürken yaşlı bir amca yanımdan geçti ve "Sizin şansınıza hava çok güzel" dedi. Tabi bunu Türkçe demedi ama dedi işte başka bi dilde de olsa. Ben de "He ya, nasıl güzel nasıl" dedim içimden. Adama da sadece "YES" dedim ve gülümsedim.

Buraya gelmeden önce hiç heyecanlı değildim, evle ilgili sorunlar beni benden almıştı. Yumuş beni havaalanına bıraktığında içimden hıçkıra hıçkıra ağlamak geliyordu. En son pasaport kontrolünde ayrıldık ve kendimi tutamayıp "ağlıcam şimdi" dedim ve hemen sonra karşımda duran eşşek kadar DUTY FREE yazısını gördüm. Ağlamadım.

Buraya geldiğimde insanların yersiz nazikliği beni şaşırttı. İngilizce biliyorum zanneden kendimin de eveleyip geveleyerek konuşması da beni benden aldı. Şu anda yaz okulu için buradayım ve okuduğum okulda yaklaşık 800 kadar yabancı öğrenci var. Yaklaşık 600 tanesi de Amerikan. Çoğu California'dan geliyor. Fizik dersi için hem de. İngiltere'de Amerikanların içinde asimile oldum anlayacağınız. Araplardan sonra sesli konuşmada çığır açmış Amerikanlar. Hemen hemen hepsi birbirini tanıyor ve bu durum da biçare beni depresyona itiyor. Türkiye'den geliyorum dediğimde "it's cool" diyip duruyorlar. En son carladım nesi it's cool paso it's cool deyip duruyorsunuz diye. BİZİ BÖLMEYE GÜCÜN YETMEYECEK AMERİKA.

Her zamanki geldiğim bu yeni ülkeye cenabetliğimle geldim. Odamdaki tuvaletin sifonu 1 kere işedikten sonra (artık nasıl işediysem) bozuldu. Basıyorum basıyorum su foşur foşur akmıyor. Gittim adamlara dedim durum böyle böyle rahat rahat işeyemiyorum, sıçamıyorum falan sağolsun bi tanesi geldi odama. Biz nasıl kumandanın götüne vuruyorsak aynen sifonun bulunduğu yere vurdu ve sifonun içine su dolmaya başladı. Allaaam dedim Türk esintisi bu olmalı.

İşte günler işemekle, sıçmakla geçiyor canlarım. Şu an bir Türk'e hasretim. Bir türk görsem hemen çember içine alıcam ve sonsuza dek Türkçe konuşucam ama koduğumun yerinde tek bir Türk yok. Size cumartesi günkü Londra gezisinden fotograflar ve yeni hikayelerle geliyor oluciğim. Şimdilik esen kalın ve sıcak havanın tadını çıkarın. Ben de birkaç İngilizle takılayım da az kibarlık öğreneyim.

23 yorum:

  1. Başlangıçları severim, acaba İngiltere macerasının sonunda Leah nasıl anılarla geri dönecek.:)

    O değil de bir başlangıça ihtiyacım olduğunu hissettim, yeni bir şehir, hatta belki ülke. En azından bir haftalığına.:(

    YanıtlaSil
  2. Avrupa'ya hosgeldin (: burda her bir bok pahali maalesef. 2,5 yasimdan beri burdayim ben bile hala alisamadim bazi seylere. daha dogrusu insanin alisasi gelmiyor, güzel yurdunda daha iyisinin oldugunu bildigi için. geçen postunu henüz simdi okudum. üzülme dicem ama biliyorumki bende ayni durumda olsam üzülürdüm. o yüzden üzül ama güçlü ol, ailen için belkide en faydali sey o olacaktir...sanirim. kazak falan getireydin bari, buralarin yazi kis gibidir... onca ingiliz niye antalyadan ev alip oraya yerlesiyor sandiniz (:

    YanıtlaSil
  3. korkarım ilk gordugun Turke sarılıp öpeceksiin bebeyim:D Kesin 'kanka nerdesin bugune kadar diycen' :D
    Onu bunu bosver de accık İngiliz kibarlıgı falan ogrenirsen allah askına bana da ogret gelince ,aksam porselen fincanda caylarımızı icip Esra Erol izleriz:))))

    YanıtlaSil
  4. ingilizce biliyorsan sorun yok olmasaydi zor olurdu zaten.Cok hizli konusuyorlarmi ki ? ben olsam hizlarina yetisemezdim herhalde :DD sana iyi eglencelerr

    YanıtlaSil
  5. Leah'm bol bol yazılarını bekler burlardan öpücükler göndeririz efenim :) İyi bakınız oralarda kendinize, yanıyoruz biz burda çok fena :(

    YanıtlaSil
  6. ah yavrum gider gitmez ağzını bozdurmuşlar sana bakıyorum! :D
    bırak ya şimdiden başlama memleketim filan diye, tadını çıkart.. umarım hiç bir türkle karşılaşmazsın da ingiliz aksanıyla ingilizce şakıyarak dönersin, biz de seni konuşturur konuşturur çığlık atarız! :))))

    öptüm ve de sarıldım <3

    YanıtlaSil
  7. canımm aklım sendeydi mail atsam mı cevaplayabilir mi dur bi az alışsın dedim ama ooo sen hemen uyum sağlamışsın:)oh oh çok sevindim türk olmamasına londra okulu seçmedin iyi ki şakır şakır konuşma ötesi olcaksın döndüğünde..
    iyi eğlen bol bol foto çek bekliyoruuzz..
    seni özleyen ege bölgesi aşırı sıcağından sevgiyle
    ps:azcık soğuk hava yolla nolur valla ruhum çıktı ter ter bütün gün.. izmir izmir olalı böyle sıcak görmedi eridik bittik be gülüm:)

    YanıtlaSil
  8. Kanka içimizdeki cocuk cok çaresiz de olsa biz sana inandık.. Buralarda hic yurt dısı göremeyecek insanlar var ona göre film fotograf cek..

    Asil bir İngiliz kızı bulursan bı kadeh en kırmızısından şarap icir ve şarap boğazından geçerken bı bak görünüyor mu :) böyle bı söylenti var, meraklardayim :)

    YanıtlaSil
  9. gecen internette dolanip duruyordu bir fotograf "installation error Ingiltere'de yaz bulunamadi" diye :D
    Iyi sadece biberin soganin fiyatini yazmissin ya dilim karpuzlara ne demeli ;) memleketimde koca Diyarbakir karpuzunu aliriz ayni fiyata :)))

    YanıtlaSil
  10. aahhahahah..yerim seni yaa!! :)) saat şu anda 6:07 a.m,sen muhtemelen fosur fosur uyuyorsun,sabah bi kalkacaksın kıçın donacak,öğlen hava hafif sıcak gibi olacak,aa öğleden sonra bi de bakacaksın ki yağmur yağacak :)) İnsanlara please,thank you kısacası tha!,excume me demekten,duymaktan kendini bir İngiliz düşesi hissedeceksin,bi de evet ingilizcenin i'sini bilmiyormuş hissine kapılıyor di mi insan :)
    hıı bi de bir Türk'e rastlayınca Türkçe konuşsan bi garip hissedeceksin,lan İngilizce konuşalım diyeceksin,ya yok ne kasıyoz olacak,bir Türk'ün yanında başka biriyle İngilizce konusunca kendini bi garip hissedeceksin,hepsi yavaş yavaş miniğim,hepsi yavaş yavaş :)
    Enjoy it!!Londra maceraların da 4 gözle bekleniyor :)

    YanıtlaSil
  11. İklimi iklim değil hakikaten ya, Temmuz ortasında hasta eden cinsten. Ama seni yıldırmaz ki bunlar:)) Türk de bence hiç arama, bak keyfine...

    YanıtlaSil
  12. hadi gözün aydın ingiliz menşeili leah :)
    sen çok aklı başında pırıl pırılsınn harika tecrübeler yaşayacagından şüphem yok, tadını çıkart. öperizz

    YanıtlaSil
  13. Sabah sabah güldüm la ofiste :D ahahah bi sıçırtmamışlar seni harbidene :) yaa olum bu bilgisayar olayında da böyle bişeyin bozulduysa bi kapatıp açıcan, o da olmazsa bütün işlemin döndüğü yere bitane patlatcan, bir Türk olarak nası aklına gelmedi hayretler içindeyim :D olum bi gelirmişsin, kibarcık bişey olmuşsun, küfür etmeyen falan, hmm yok yaa bi düşündüm de ingiltereyi bile kibarlıktan soğutabilirsin azcık gayret edersen hihaha :D:D

    YanıtlaSil
  14. enee gurbet ellere mi gittin kuzum sen? its cool :D

    YanıtlaSil
  15. Kicim pisiyor uyuyamiyorum, sen de bunlari dusun bi mutlu ol =P. Zor tabi de yasamada anlamiycam ben o yuzde cok ayipliyorum seni belki basima gelir =p

    YanıtlaSil
  16. kız sen anlattıkça ben heycan yaptım burda haa:)) sen şimdi böyle küfür ayagına vurarak hala "yıkılmadım, ayaktayım, ilgiltere degil arap kralı gelse degistiremez beni" imajı veriyosun bize ama gelince bi aksanlı konusmaya başlarsan külahları degisiriz bak yeminlen! :P ben ingilizceyi e'sine kadar bildigimi Mısıra gidince farketmiştim:P senin de i'sini bile bilmedigini hissetmen normal adamların memleketindesin zira:)
    bol şans ve eglence diliyorum sana. iki de ingiliz aksanlı ve yağuşuklu beyfendi bulursan kendine tamamdır bu iş :)

    YanıtlaSil
  17. zor durum insan kendi dilini konuşmayı özlüyor filan.
    ama okurken güldüm yahu :)
    umarım tez vakitte oraları fethedip geri dönersin kavuşursun özlediğin herkese ve herşeye :)

    YanıtlaSil
  18. bi zaman sonra her cümlenin içine sorry girmeye başlıyor zaten yanlışlıkla değsen etsen birine hemen bi özür dileme sonra otabüse binerken şöfere meraba günaydın iyi akşamlar inerken de teşekkürler demek zorundasın gibi bişey yapmazsan kabalık oluyor falan gerçekten ilginç bi memleket :)ben oxford caddesinde indirim yakalarsan kaçırma derim %80 %90ları görüyo markalar iyi şanslar şeker :)

    YanıtlaSil
  19. iki yildir ayni dertten muzdaribim, Turkce konusacak Allahin bir kulcegizi yok patlayacagim :) Yani dua edelim gecici seninki :) Ara beni cok ihtiyac duyarsan Turkce konusmaya :) Opucukleer

    YanıtlaSil
  20. hakkat çok pahalıdır oralar ya.
    ama seveceksin benim nemrut abim sevdiyse sende seversin.
    amerikalılara şükret pakistanlıda çoktur orda :)

    YanıtlaSil
  21. Oh ooooh, tadını çıkar bence. Döndüğünde her şey yerli yerinde olucak nihayetinde, orada olmanın tadını çıkar arkadaşım. Bu deneyim öyle böyle bir deneyim olmıycak bence :*

    YanıtlaSil
  22. parayı pulu onu şunu bilemem de. süper anlatmışsın, okurken kahkaha attım(:

    YanıtlaSil
  23. çok sıcak içten ve samımi yazılmış resimlerle bütünleşmiş genel anlamda başarılı

    YanıtlaSil

Kambersiz düğün olmaz pek tabi ki.